Çorum, oryantiringle anılan bir kent olacak

18 Nisan 2016 Pazartesi

Çorum Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu ile birlikte oryantiring yarışları düzenledi. Türkiye Şampiyonası 4.Kademe Yarışmaları ilk gün şehir merkezinde sürat yarışlarına32 ilden 420 sporcu mücadele ederken, üç gün süren yarışlarda 1390 kişi mücadele etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü şehir merkezinde yapılan yarışların ödül töreninde yaptığı konuşmada, oryantiring yarışları için 32 ilden 1390 sporcuyu Çorum\’da ağırladıklarını söyledi. Sporcuları Çorum\’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Külcü, “Umuyorum ki Çorum\’dan ayrıldığınızda illerinizde Çorum\’un güzelliklerini anlatırsınız. İlk gün yarışımızda 420 sporcumuz yarıştı. Sizlerle yeni bir müjde olarak da Ulusal düzeyde puanlı yarışları önümüzdeki yıl Çorum\’da yapmaya başlayacağız. Bundan sonra Çorum leblebisiyle beraber Oryantiring sporuyla da anılan bir kent olacak. Her yaştan herkesin katılabileceği bir spor olarak kendisini fark ettiriyor. Bizde sahipleniyoruz, destek veriyoruz. Yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum”; dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, Çorum\’daki organizasyonun çok güzel geçtiğini belirterek “Organizasyona katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum. Çorum\’un ev sahipliğinden dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü\’ye ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.”; dedi.