Çorum, Moreland’a model olacak

6 Ağustos 2013 Salı

Avustralya`nın Moreland Belediye Başkanı hemşehrimiz Oscar Öztürk Yıldız, Çorum`daki yer altı çöp konteyner sistemini inceledi.

Bilindiği gibi Avustralya`nın tek Türk Belediye Başkanı olan Öztürk Yıldız, geçtiğimiz yıl ikinci kez Belediye Başkanı seçilmişti. Çorum Belediyesi ile kardeş Belediye olan Moreland`ı 2011 yılında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ekibiyle birlikte ziyaret etmiş ve Moreland Belediyesi`nin çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulunmuştu. Başkan Külcü, Avustralya ziyaretinde Belediye Başkanı Oscar Öztürk Yıldız`ı da Çorum`a davet etmişti.

Çorum Belediyesi`ne iade-i ziyarette bulunan Oscar Öztürk Yıldız, Çorum`un temizliğinin sadece Türkiye`de değil Türklerin yaşadığı farklı coğrafyalarda da bilindiğini söyledi. Çorum`un temizliği ile bir Çorumlu olarak gurur duyduğunu belirten Oscar Öztürk Yıldız, “Çorum Belediyesi`nin temizlikte sağladığı sistem Moreland için de bir model oluşturabilecek. Özellikle yer altı çöp konteyner sistemi çöp toplamada yaşadığımız birçok sorunu çözebilecek.”; dedi.

Yer altı çöp konteyner sistemi ile ilgili Moreland Belediye Başkanı`na bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da geniş hacmi, estetik görüntüsü ve fonksiyonel kullanımı ile Anadolu`da ilk kez Çorum`da uygulanan modern yer altı çöp konteyner sisteminden memnun olduklarını, bu sistemle birçok şehre model olduklarını ifade etti.