29°C az bulutlu

29°C az bulutlu

ÇORUM KENTSEL YENİLENME YAŞIYOR

1 Ocak 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kanal A televizyonunda yayınlanan Feride Uzunoğlu`nun sunduğu A Plus Ekonomi programına konuk oldu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü programda yaptığı konuşmada, Çorum`da yapılan Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Çorum`da kentsel dönüşüm alanında çalışmaların başladığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “3 Kasın 2002 seçimlerinden sonra Sayın Başbakanımızın Türkiye için yapmış olduğu acil eylem planı gibi bizlerde Çorum için bir acil eylem planı hazırladık. Kentsel Dönüşüm çalışması tüm Türkiye`nin gündeminde olduğu gibi Çorum`un da gündemindedir. Şehir merkezine 500 metre mesafede 440 konutluk alanda inşaatlarımız hızla yükseliyor”; dedi.

Belediye faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Külcü, Çorum`da faaliyet gösteren 45 taksi durağını 38`e indirdiklerini ve mevcut taksi duraklarının hepsini modernize ettiklerini vurguladı. Aynı şekilde şehrin merkezinde kalmış şehirlerarası terminalin şehir dışına taşınmasının bir kentsel yenilenme olduğunu kaydeden Başkan Külcü, “terminalimizi 55 bin metre karelik bir alana yeniden inşa ediyoruz. İhale işlemleri tamamlandı ve müteahhide yer teslimi yapıldı, 18 ay da bitirilecek. Şu anda faaliyet gösteren “Sebze Hali”;ni de şehir dışına taşıyoruz, inşaat yapım çalışmasına başlandı. Mevcut Sebze Hali binası yerine de park yapacağız”; diye konuştu.

Kanal A televizyonunda yayınlanan A Plus Ekonomi programında ayrıca İlimizde faaliyet gösteren ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan firmaların tanıtımı ile Çorum`un tursitik ve tarihi yerlerinin tanıtımı yapıldı.