Çorum ile Ordu'nun kardeş şehir olması için ilk adım atıldı

3 Mart 2014 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dördüncüsü gerçekleştirilen 4.Ordulular Buluşması’na katıldı.

Böylesine güzel dost meclisinde sizinle buluşmaktan mutluyum diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum da hemşehri dayanışmasını en güzel şekilde düzenleyen komiteyi ve katılımlarıyla bu buluşmaya renk katan Ordulu kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum ile Ordu ilinin kardeş şehir olması için bugün burada bunun temelini atmış oluyoruz. Bu birlikteliği ve kardeşliği kurumsal olarak da seçimden sonra gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Başkan Külcü, “Çorum da yaşıyorsunuz, sizin buradaki varlığınızdan çok mutluyuz. Burada Çorum kültürüne de alışmış oluyorsunuz. Ama Ordu’ya ait gelenek, görenek, örf ve adetlerini de yaşatmanızı, evlatlarınıza özellikle öğretmenizi sizlerden istirham ediyorum. Biz yedi bölgemizde 81 ilimizde tek düzen insanlar topluluğu değiliz. Horon da bizim, halay da bizim, türküsü de bizim, şarkısı da bizim. Bu coğrafyada yaşayan 76 milyon insanımızın tüm farklılıklarıyla yaşamasını ele almamız lazım. Bir asker ve polis üniforması gibi her olaya aynı şekilde tepkiler veren, sadece tek tip sevinen veya üzülen insan topluğu değiliz. Biz onun için farklılıklarımızı yaşatarak zenginleşe bileceğimizi ve kültürümüzü geliştireceğimizi hep aklımızda tutalım ve evlatlarımıza tavsiye edelim. Çünkü ülkemizi emanet edeceğimiz yavrularımıza bunları öğretmemiz geleceğimiz acısından önemlidir” dedi.

5 yılın sonunda karşımıza değişen, güzelleşen bir Çorum fotoğrafı çıktı

Milletin vicdanı en hassas terazidir

5 yıl önce yapılan seçimde milletimiz değerlendirmesini yaptı ve emaneti bizlere teslim etti diyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bizlerde bu emaneti 5 yıl boyunca korumaya gayret ettik. Başladığımız günden bugüne kadar mesai mefhumu gözetmeden çalıştık. Belediyemizin ışıkları asla saat 5’te sönmedi. Gün oldu gece saat sekizlere kadar çalıştık, gün oldu gece saat 10’lara kadar çalıştık. Çünkü bize bir şey öğretildi. O gün bir işin ihmalinden, yavaş çalışmandan az gayretinden dolayı bitmeyen işi, gece rüyanda görmedin ise sen o işin dertlisi değilsin dediler. Biz öyle öğrendik öyle çalıştık. Onun içinde işimizi yarım bırakmamaya gayret ettik. Allah’a şükürler olsun ki 5 yılın sonuna geldiğimiz de karşımıza değişen, güzelleşen bir Çorum fotoğrafı çıktı. Her doğan güneşin daha güzel bir Çorum üzerine doğduğu bir 5 yılı geri de bıraktık. Emanetinizi zayi etmedik. Şimdi bir kez daha sizlerin terazisine çıkıyoruz. Milletin vicdanı en hassas terazidir. Asla şaşmaz. Peygamber Efendimiz de “Ümmet yanlışta ittifak etmez” der. Sizlerden bizi ve ekibimizi bir 5 yıl daha görevlendirmenizi istirham ediyoruz. Desteklerinizi, dualarınızı bekliyoruz” diye söyledi.

Külcü, “İyi bir belediyecilik Ordu için yapılmıyor. Ordu da tüm tanıdıklarınıza söyleyin Ordu’yu AK Parti belediyeciliği ile tanıştırsınlar. Hizmeti görsünler. Türkiye’nin 81 ilinde AK Parti belediyeciliği öncesi ve sonrası diye bakın herkesin söyleyeceği evet dün başka bir şehir vardı bugün başka bir şehir var diyor” dedi.

Platform adına selamlama konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Ordulular buluşmasının bu yıl dördüncünü gerçekleştiriyoruz. Etkinliği gerçekleştirmekten dolayı Ordulu olarak gurur duyuyoruz. Çünkü bu şehirde yaşayıp da bizim gibi bir buluşma gerçekleştiren bir şehir yok. Bu yüzden katkı veren arkadaşlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Candan, ” Bizler burada sizlerle iki kez hemşeriyiz birincisi Ordu’da doğduk Orduluyuz ikincisi Çorum’da yaşıyoruz birde Çorum’da yaşamaktan kaynaklanan hemşehriliğimiz var. Çorum’da 1000’nin üstünde Ordu’lu var ve oldukça etkili noktalarda temsil ediliyoruz. Bu şehirde hayatı kolaylaştırma adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye söyledi.

Çorum da yaşayan Orduluların yoğun ilgi gösterdiği programda, Geleneksel Ordu yemekleri ikram edilirken, Ordulu yerel sanatçının seslendirdiği Çorum ve Ordu türküleri Ordulular eşlik etti.