'Çorum İçin Bir Projem Var' kapsamında 3 yeni proje hayata geçiyor

17 Mart 2016 Perşembe

Belediyemiz ile Hitit Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen `Çorum İçin Bir Projem Var` kapsamında kabul edilen 3 yeni proje için imza töreni düzenlendi.

Turgut Özal İş Merkezi`ndeki toplantı salonunda gerçekleşen protokol törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykan ile proje ekiplerinin liderleri katıldı.

3 projeye 45 bin tl destek

Geçen yıl kabul edilen projelerden 2`sinin tamamlandığını diğer 2`sinin ise devam ettiğini anlatan Ahmet Yabacıoğlu, “Bu yıl başvuran 9 projeden 3`ü komisyon heyeti tarafından kabul edildi”; dedi.

9 proje için ön gördükleri 262 bin TL kaynaktan 3 projeye 45 bin TL aktarılacağını dile getiren Yabacıoğlu, “Üniversite ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği Çorum için hayırlı hizmetlere vesile oluyor ve şehrimize önemli katkılar sağlıyor”; diye konuştu.

Yabacıoğlu, yeni dönemde Doç. Dr. Hakan Reyhan`ın `Çok Partili Hayata Geçiş Sürecinde Çorum`da Siyasal Hayat`, Yrd. Doç. Dr. Ömer Can Satır`ın `Divan-ı Çorum (Tasavvuf Geleneğinde Divan Eserlerinin Tespiti ve Bestelenmesi), Doç. Dr. Ebru Gökmeşe`nin `Alternatif Mayalanma Tekniği İncelenmesi ile Nohut Mayası Eldesi, Doğal Yoğurt Yapımı ve Karakterizasyonu` adlı projelerin desteklenmeye hak kazandığını ifade etti.

Uygulamanın yeni projelerle Çorum`a önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını vurgulayan Yabacıoğlu, başvuru sahibi tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykan, Çorum Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinin şehrin gelişimi için ideal bir fırsat olduğunu kaydetti. Baykan, yerel yönetimlerdeki hizmet kalitesinin artırılması ile sosyal ve kültürel hayatın zenginleştirilmesi hususunda hayata geçirdikleri projelerin devam ettiğini ifade etti.

`Çorum İçin Bir Projem Var` kapsamında hayata geçecek proje sayısının toplamda 7`yi bulacağını dile getiren Prof. Dr. Baykan, “12-18 ay sürmesi planlanan faaliyetlerin şehrimiz ve üniversitemiz için faydalı olacağına inanıyor, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum”; dedi.

Protokol imza töreni, karşılıklı olarak imzaların atılmasıyla sona erdi.