Çorum Hitit Dernekler Federasyonundan Külcü'ye ziyaret

28 Kasım 2017 Salı

Çorum Hitit Dernekler Federasyonu’nun ziyaretinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ankara’da 1 milyona yaklaşık Çorumlu olduğuna dikkat çekerek; “Ankara’da Çorumlu nüfusu 300-400 bin civarında ama nüfus cüzdanında Ankaralı yazan çocukları da hesaba aldığımızda 1 milyona dayanıyor. Ankaralılardan sonra en fazla Ankara’da Çorumlu bulunmakta. Bizim bu nüfusu, Ankara’da ki bu varlığımızı projelerle desteklememiz lazım.” dedi.

Merkezi Ankara’da bulunan Çorum Hitit Dernekler Federasyonu, geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen 4.Çorum Tanıtım Günleri’ne katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan Çorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir,Ankara’da ses getiren bir federasyon olduklarını söyledi.
Çorumluların Ankara’da çok güçlü bir lobisi olmadığını dile getiren Yıldırım, Çorumluların Ankara’yı yönetebilecek güce sahip olduğunu belirterek; “Çorumlular olarak biz Ankara’yı yönetebilecek güce sahibiz. Ankara’da bizim büyük bir lobimiz yok. Parçalı bir lobimiz var. Bu parçaları birleştirdiğimizde aslında çok güçlü bir siyasi, sosyal ve ekonomik gücün ortaya çıktığını göreceğiz.” dedi
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de STK’ların varlığını çok önemsediklerini belirterek, Ankara’da bir Çorumlu Federasyonu’nun varlığının olmasının Çorumluların elini güçlendirdiğine dikkat çekti.

Ankara’da ki nüfusumuzu etkin ve güçlü kullanmamız lazım
Ankara’da hemşehri derneğinin olmasının büyük bir önem arz ettiğini dile getiren Külcü, işbirliği ile Çorum’un daha iyi tanınabileceğini söyledi.
Büyükşehire yakın olmanın avantajları kadar dezavatajları olduğunu belirten Başkan Külcü; “Bir hemşehri derneğimizin Ankara’da olması ayrıca bir önem arz ediyor. Ankara’da ki varlığımızı daha anlamlı, etkin ve güçlü bir hale nasıl getirebiliriz bunun için çalışmalıyız.” dedi

ZiyaretteÇorum Hitit Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Emir’in yanı sıra, Federasyon Başkan Yardımcıları İbrahim Yollu, Ali Uykun, Gençlik Konseyi Başkan Yardımcısı Haydar AslanKurtcu, Anadolu Hitit Dernekler Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak ve federasyon üyeleri de hazır bulundu.