Çorum halkı ''Ziyafet Sofrası''nda buluştu

20 Ocak 2016 Çarşamba

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Ziyafet Sofrası”; adlı tiyatro oyunu Devlet Tiyatro Salonunda sahnelendi. Yoğun ilgi gören oyun, izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı.

Soğuk bir kış günü Üsküdar`da, yolu Hüdai Dergahına düşen iki sarhoşun karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşmalarını konu alan oyunu izleyenler kah duygusal anlar yaşadı kah güldü. Osman Nuri Topbaş`ın “Hüdai`nin Ziyafet Sofrası”; isimli eserinden tiyatroya uyarlanan ve Külliyen Grubu tarafından sahnelenen tek perde oyunun yönetmenliğini ise Osman Doğan yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Zabıta Müdürü Mustafa Kanat ile birlikte çok sayıda tiyatro severin büyük bir beğeniyle izlediği oyunun sonunda Zeki Gül, oyunun yönetmeni Osman Doğan`a Saat kulesi maketi hediye etti.

Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler önümüzdeki günlerde de yoğun bir şekilde devam edecek. 25 Ocak Pazartesi günü saat14.00`teDevlet Tiyatro Salonu`nda “Uyuyamayan Kral”; adlı müzikli çocuk oyunu, iki seans halinde miniklerle buluşacak. Yine 25 Ocak Pazartesi günü saat 19.00`da da “Tahta Çanak”; isimli aile tiyatrosu sahne alacak. Çorum halkı Belediyenin tüm programlarını olduğu gibi bu oyunları da ücretsiz olarak izleyebilecekler.