Çorum girişine hitit figürlü ve Akşemsettin Camili peyzaj çalışması

9 Ekim 2013 Çarşamba

Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü, Çorum Şehir geçişlerini güzelleştirme kapsamında şehir girişlerinde Hitit Figürleri ile Çorum siluetinden oluşan peyzaj çalışması yaptı.

İlk olarak Çorum`un Ankara girişinde başlatılan çalışma ile çiçeklerle oluşturulan Hitit Güneşi, Hitit geyiği, Akşemsettin Cami, Saat Kulesi gibi figürler beğeni topluyor.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehir dışından Çorum`a gelen insanların ilk olarak rengarenk çiçeklerin oluşturduğu Çorum`a ait motiflerle karşılaşacağını belirtti. Başkan Külcü “Belediye Park Bahçeler Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarla çevre yolunun refüjlerine çiçek ve ağaçlar dikildi. Şehir geçişlerini güzelleştirme kapsamında yaptıkları çalışmalarla Hitit Figürleri ile Çorum`a kimlik kazandıran binaların silüetini Ankara yolu girişine çiçeklerle işledik. Yaklaşık iki aydır devam eden çalışmalarımız tamamlanma aşamasına geldi. Çorum`u her yönüyle bölgesinin yıldız şehri haline getirmeye çalışıyoruz. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun”; dedi.

Burunçiftlikte yapılan peyzaj çalışmasının ardından aydınlatma çalışmalarına da hemen başlandığını sözlerine ekleyen Başkan Külcü, aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasıyla peyzaj çalışmasının geceleri rengarenk bir hal alacağını vurguladı.