32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

ÇORUM GELİŞİYOR VE BÜYÜYOR

12 Aralık 2012 Çarşamba

Bugün televizyonlar, bankalar, holdingler büyüyorsa bunlara bağlı olarak da halkın refah seviyesi yükseliyorsa oradaki istikrara dayalı olarak çıkmaktadır. Bugün milli tankımızı yapıyoruz, milli gemimizi yapıyor, insansız hava aracını yapıyoruz iyisini yapıyoruz az iyisini yapıyoruz bunlar tartışmaya açık şeylerdir. Ortada çok açık olan şey var Türkiye gelişiyor, Çorum gelişiyor ve büyüyor. Bu büyüme ve gelişmeden de her Türk vatandaşı payına düşeni alacak ve Çorumlu da payına düşeni alacaktır.

Çorum tarih kültür ve bir medeniyet şehridir. 7 bin yıllık bir tarihi var ve bunun içinde de yedi ayrı medeniyete de ev sahipliği yapmış bir şehir. 1990 yılından beri her üniversite açılması tartışıldığında Çorum başa yazıldı ama hep sona kaldı. 2005 yılında benimde içinde bulunduğum parlamento da Çorum Hitit Üniversitesi`ne kavuştu. Şu anda yanlış hatırlamıyorsam 11 bin 250 öğrenci sayısına ulaştı. Önümüzdeki günlerde bu sayı 30 binlere dayanacak. Yakında kampüs inşaatını başlatacağız. Bir başka yerde çalışmalar devam ediyor. Üniversitesi ile sanayisi ile belediyesi ile bunların hepsi bir bütüncül anlayış içerisinde 2023 ve 2071 ortaya çıkaracak.”;dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal programda, Çorum`un mevcut ekonomik durumu, ticaret hacmi, ithalat ve ihracat rakamları ile üretim kapasiteleri hakkında bilgiler vermiştir. TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, ilimizin potansiyeli hakkında bilgiler verdikten sonra demiryolu talebini gündeme getirerek, demiryolunun özellikle Çorum sanayisinin gelişmesi açısından elzem olduğunu vurgulamıştır.

TEB Genel Müdürü Yardımcısı Turgut Boz`un ilimize yönelik tespitlerinin yer aldığı programda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yerel yönetimler olarak ilimizde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sunmuştur.