Çorum, gelecek vadeden bir kent

4 Şubat 2014 Salı

Alman Ticaret Müsteşarı Christoph Hallier, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yağlı, Siemens Bölge Direktörü Serdar Bozkurt ve Almanya Büyükelçiliği çalışanlarından Zeynep Yıldırım`ın da katıldığı ziyarette Çorum`da kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Müsteşar Christoph Hallier, Çorum`un gelecek vaat eden bir kent olduğunu söyledi.

Türk-Alman Ekonomi Günleri etkinliğini düzenlemek amacıyla özellikle ekonomik anlamda gelecek vaat eden illeri tespit ettiklerini ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Hallier, “Çorum, ekonomi ve sanayinin gelişmesi açısından dikkat çeken bir il. Ekonomi konusunda gelecek vaat eden bir il olduğunu gördük. Buralarda belirli sanayi potansiyeline ulaşmış illeri seçiyoruz. İki ülkenin ticaret ve işadamlarını bir araya getirmek istiyoruz. Bunun bizim açımızdan en güzel örneği Mustafa Yağlı`dır.”; dedi.

Külcü: Her türlü desteğe hazırız

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Organize Sanayi Bölgesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası`nın da yer aldığı her türlü organizasyonda gönül rahatlığı ile yer alacaklarına söyledi.

Almanya`nın Türkiye için özel bir ülke olduğunu vurgulayan Külcü, 1950`li yıllardan itibaren binlerce Türk`ün Almanya`ya işçi olarak gittiğini, bugün Almanya`da bulunan gurbetçilerin iki ülke ilişkilerini güçlendiren en önemli etken olduğunu belirtti. Külcü, “Başlangıçta işçi olarak çalışanlar bugün yatırım yaparak Almanya`daki ekonominin can damarı haline geldiler. AB ile entegrasyon sürecimize de pozitif katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Almanya, KOBİ`ler açısından güçlü bir ülke. En fazla ihracat yapılan ülke olması nedeniyle de özel bir önemi var. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sizin buradaki varlığınız buna işaret ediyor. Bahsettiğiniz programın Çorum`da yapılması halinde belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız”; dedi.

Yağmaksan Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Mustafa Yağlı, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi`nin Almanya`dan bir kent ile kardeş olması konusunda girişimlerinin bulunduğunu söyledi. Yağlı, Almanya`da bir şehir ile Çorum Belediyesi`nin kardeş şehir olması teklifinde bulundu. Başkan Külcü de bu teklife olumlu cevap verdi.