21°C parçalı bulutlu

21°C parçalı bulutlu

ÇORUM, EMITT FUARI’NA KATILACAK

3 Şubat 2012 Cuma

Belediyemiz, TÜYAP İstanbul Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 09-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek, “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT İstanbul 2012″de Çorum`un tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri de katılacak. Çorum’u yurt içinden ve yurt dışından katılacak olan turizm profesyonellerine ve ziyaretçilerine en iyi şekilde tanıtacaklarını vurgulayan Başkan Külcü, “İstanbul’da düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Seyahat Fuarında Çorum olarak stand açacağız.

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında yer alan ve bu yıl 16.sı düzenlenecek olan EMITT Fuarı`nda 60 ülkeden 4 bine yakın katılımcı yer alacak. Geçen yıl 48 bin turizm profesyoneli olmak üzere 110 bin insanın ziyaret ettiği EMITT fuarını, bu yıl 150 bin insanın ziyaret etmesi bekleniyor. Bu önemli organizasyonda Çorum`un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini etkin bir şekilde tanıtacağız. Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılması için Emitt Fuarı büyük bir fırsattır” dedi.
Çorum Valiliği ile birlikte katılacakları fuarda Çorum`u en iyi şekilde temsil edeceklerine vurgu yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son yıllarda Çorum`a gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış gözlendiğini belirtti.