Çorum ekibi, Stratejik Yerel Yönetişim Bölge toplantısında

14 Mayıs 2013 Salı

Çorum, stratejik yerel yönetişim bölge toplantısına katılıyor.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından il belediyeleri ile ortaklaşa düzenlenen Avrupa Birliği projesi Stratejik Yerel Yönetişim bölge toplantısı Trabzon`da yapılıyor. Çorum ekibi, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın kafile başkanlığında dün sabah Trabzon`a gitti.

14-15 Mayıs tarihlerinde Trabzon`da Zorlu Grand Otel`de yapılacak toplantılarda yerel yönetimlerin stratejik planlama süreçlerinde katılım, saydamlık ve hesap verebilirliği geliştirmek üzere 26 yerel yönetimde uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, proje kapsamında yerel yönetimlerin stratejik planlama süreçlerinde kullanımı ve kent konseylerinin yerel karar alma süreçlerindeki işlevinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yapıldığını belirterek, bakanlık yetkililerinin de hazır bulunacağı bu seminerler sırasında katılımcı stratejik yönetişimin gereklerinin özellikle şehirlerdeki üst düzey karar alıcılar tarafından sahiplenilmesi için büyük önem taşıdığını belirtti.

Candan, Trabzon`da iki gün sürecek olan Stratejik Yerel Yönetişim Bölge toplantısı ile birlikte Katılımcı Analitik Araçlarla ilgili veri toplama ve analiz çalışmaları, Kent Konseyleri’nin karar alma sürecindeki işlevselliğinin arttırılmasına yönelik olarak katılım, kurumsallaşma, izleme, İletişim ve halkla ilişkiler konularında bilgi alışverişinde bulunacaklarını vurgulayarak toplantıların Çorum için güzel sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu.

Trabzon`da yapılacak olan Stratejik Yerel Yönetişim Bölge Toplantısı`na Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın yanı sıra bazı belediye personeli, mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütü temsilcileri de katılacak.