Çorum, Darbeye karşı dik durdu, dik duracak

25 Temmuz 2016 Pazartesi

15 Temmuz kalkışmasından sonra tüm ülkede darbeye karşı gösteriler artarak devam ediyor. Özellikle 1980 darbesinde büyük sıkıntılar yaşayan Çorum, geçmişte yaşadığı acı hatıraları unutmadı ve 15 Temmuz`a en güçlü tepkiyi veren iller arasında yer aldı.

Çorum Belediyesi`nin öncülüğünde organize edilen Demokrasi Nöbetleri ile her akşam Saat Kulesi meydanında darbecilere karşı tepkilerini ortaya koyan Çorum halkı, demokrasinin yanında olduklarını haykırıyor. Her akşam Saat Kulesi meydanına akın eden binlerce kişi Türk bayraklarıyla birlikte “Darbeye karşı dik durduk, dik duracağız”; sloganları ile FETÖ`ye mesaj veriyor.

Külcü: Bu nöbet kutlu bir nöbet

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 15 Temmuzda yapılan darbe kalkışması sonrası Çorum halkının utlu bir nöbete başladığını söyledi.

Tüm Çorum halkının demokrasi nöbetlerine ilk akşamki heyecanla ve hassasiyetle devam ettirdiklerini söyleyen Başkan Muzaffer Külcü, “Hainlerin, bağımsızlığımızın sembolü olan ve 79 milyonun her bir ferdinin temsil edildiği TBMM`ye ve Cumhurbaşkanlığı külliyesine bombalar yağdırdılar. Milletimizin kendini korumak için temin ettiği tankla, tüfekle, savaş uçaklarıyla kendi milletine savaş açan gözü dönmüş hainlerin hıyanetine şahit olduk. Kalleşlik ve ihanet tarihinin görmediği bir kalleşliği ve ihaneti hep birlikte yaşadık.”; dedi.

Dünya tarihinin en onursuz darbe girişimi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu zamana kadar dünya tarihinde birçok darbenin yaşandığını ve çok sayıda ülkenin bu tür girişimlerden çok çektiğini ve darbelerle kardeşin kardeşe kırdırıldığını, çok acıların yaşandığını söyledi.

Dünya tarihinin en onursuz darbe girişiminin 15 Temmuz olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “15 Temmuz akşamı yaşadığımız kalkışma başka bir şeydi. Belki 5 yaşından itibaren devletin ve milletin imkanlarıyla yaşayan,bu milletin ekmeğiyle, aşıyla bir yere gelmiş insanların, kendi eşine, dostuna, akrabasına, komşusuna kurşun sıktığı onursuz bir kalkışma oldu. Halkımız, genci, yaşlısı, kadını, erkeği, işçisi, patronu ile onursuz girişime karşı ilk andan itibaren sokakları ve meydanları doldurdu. Darbecilerin silahları da uçakları da işe yaramadı. Milletimiz, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıktı. Bundan sonra da birliğimiz, bu kardeşliğimiz ilelebet devam edecektir”; dedi.