Çorum’da Türk Yıldızları Zafer Turu Atacak

22 Ağustos 2013 Perşembe

Türk Hava Kuvvetleri`ne bağlı hava akrobasi timi olan “Türk Yıldızları”; 24 Ağustos Cumartesi günü Çorum Belediyesi`nin davetlisi olarak Çorum`da gösteri yapacak. Aynı gün saat 13.00 de ise THK Motorlu Yamaç Paraşüt gösterisi de yapılacak.

Yaptığı gösterilerle Türk halkının moral ve gurur kaynağı olan Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde 24 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00`de Çorum Fuar alanında yapacağı gösteri ile Zafer Bayramını kutlayacak.

Dünyada sekiz süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrotim olan Türk Yıldızları yapacağı gösteriler ile Çorumlulara unutulmayacak bir gün yaşatacağını ifade eden Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tüm dünyayı kendilerine hayran bırakan Türk Yıldızları’nın 24 Ağustos Cumartesi Günü Çorum’da yapacağı `Zafer` gösterisine Çorum hemşerilerimiz ile Çevre il ve ilçelerdeki vatandaşları izlemeye davet etti.

Başkan Muzaffer Külcü, halkımızı tarihi güne tanıklık etmek için Fuar Alanına beklediklerini ifade ederek “24 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 13.00`de başlayacak Zafer Bayramı Şölenine bekliyoruz. Şölen kapsamında saat 13.00`de THK Motorlu Yamaç Paraşüt gösterisi de yapılacak, 14.00`de ünlü sanatçı Uğur Işılak Konseri olacak ve saat 15`de ise Türk Hava Kuvvetlerimize bağlı `Türk Yıldızları` akrobasi timi Belediyemizin davetlisi olarak Çorum semalarında gösteri yapacaklar. Tüm halkımızı gösteriye davet ediyoruz. Gösterinin gerçekleşeceği gün için, bütün kurum ve kuruluşlarımız hazırlıklarını yaptılar. İnanıyorum ki Çorum için çok güzel bir aktivite olacak. Tüm Çorum halkını bu tarihi güne destek vermesini ve Türk Hava Kuvvetlerimizin dünyada çok iddialı olan gösterilerini izlemek üzere davet ediyoruz”; dedi.

Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları çerçevesinde 24 Ağustosta Çorum`dan sonra, 26 Ağustos`ta Afyon`da ve her yıl olduğu gibi 30 Ağustos`ta da Ankara`da gösteri yapacak.

Türk Yıldızları Yarın Prova yapacak

Türk Yıldızları`ndan Hv. Bnb. Bülent Savaş, 24 Ağustos 2013 tarihindeki gösteri için 22 Ağustos Perşembe günü saat 13.00-14.00 arası ile 23 Ağustos Cuma Günü saat 11.00-12.00 arasında gösteri provası yapacaklarını bildirdi.

Bülent Savaş, gösteri günü ve provalar esnasında gösteri uçuşu yapan uçaklar için tehlike arz eden maket uçak, planör, uçurtma gibi nesnelerin bölgede uçurulmaması gerektiğini kaydetti.

Ülkemizin, Türk Silahlı Kuvvetlerini ve Türk Hava Kuvvetlerini dünyanın pek çok yerinde başarı ile tanıtan ve temsil eden Türk Yıldızları akrotim ekibinin en seçkin üyelerinin yapacağı Çorum gösterisinde hiçbir aksaklığın olmaması için, Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Türk Hava Kuvvetleri ile Çorum Emniyet Müdürlüğü`nün gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ifade eden Hv. Bnb. Bülent Savaş, “Çorum`da Türk Yıldızlarına yakışan bir gösteri yapılacak”; dedi.

THK`dan Motorlu Yamaç Paraşüt Şov

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı uçuş personeli tarafından 30 Ağustos Zafer Bayrımı etkinlikleri çerçevesinde Çorum`da THK Motorlu Yamaç Paraşüt gösterisi yapılacak.

24 Ağustos Cumartesi günü `Türk Yıldızları` akrobasi timi Çorum semalarında yapacağı gösteri öncesinde saat 13.00`de THK Motorlu Yamaç Paraşüt gösterisi yapılacak.

Uğur Işılak Konser Verecek

Çorum Belediyesi, Türk Hava Kuvvetleri`ne bağlı hava akrobasi timi olan “Türk Yıldızları”; 24 Ağustos Cumartesi günü Çorum`da gösterisini şölene çevirdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde Çorum`da gösteri yapacak olan “Türk Yıldızları`nın gösterisi öncesinde ünlü sanatçı Uğur Işılak, Zafer Bayramı konseri verecek.

Çorum Belediyesi tarafından Fuar Alanında düzenlenecek konserde ünlü sanatçı Uğur Işılak, saat 14.00`de sahne alarak Çorumlulara unutulmaz bir konser verecek.

Çevre İller Türk Yıldızlarının Gösterisi İçin Davet edildi

Çorum Belediyesi, Türk Hava Kuvvetleri`ne bağlı hava akrobasi timi olan `Türk Yıldızları`nın 24 Ağustos Cumartesi günü Çorum`da yapacağı gösteriye çevre illeride davet etti.

Belediye hazırladığı bilbortları, Amasya, Çankırı, Tokat ve Kastamonu`ya asarak Türk Yıldızlarının Çorum`da yapacağı gösteriye davet etti.