Çorum’da çok şey değişti

12 Kasım 2013 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Buhara Kültür Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında görevde bulunduğu 5 yıllık süre içinde Çorum`un altın çağını yaşadığını belirterek “Çorum`da çok şey değişti”; dedi.

Son beş yılda kültür, sosyal, altyapı ve üstyapı hizmetleri açısından önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Başkan Külcü, Çorum`da değişenin olmayacağını, istikrarın süreceğini ve aynı heyecanla Çorum`un büyümeye devam edeceğini söyledi.

İnşaatı devam eden Buhara Kültür Merkezi`nin maliyetinin 10 milyon 532 bin lira olduğunu ve 12 Ağustos 2014 tarihinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu hizmetin ancak büyük şehir belediyelerinde olabileceğini anlattı. Göreve geldiği günden beri Çorum`a hizmet için çalıştığını ve belediyecilik açısından yapılan çalışmaların meyvelerini topladıklarını ifade eden Külcü, hayal edilemeyecek işler başardıklarını vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Alper Zahir ve Turhan Candan, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin Yüce, İsmail Akgöz, Ahmet Özler, Ünal Köse, Ekrem Demirten, Muharrem Uzunoğlu, Osman Nuri Soyacak, Mustafa Gökhan Kömürcü, Abdullah Gözübüyüklü, Abdülaziz Layık ve mahalle muhtarlarının da katıldığı basın açıklamasında Buhara Kültür Merkezi`nin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Külcü, “Binanın bodrum katında iki tane havuz olacak. 215 m2 büyüklüğündeki havuzdan büyükler, 62 m2 genişliğindeki diğer havuzdan ise çocuklar faydalanabilecek. Kadınların kullanabileceği 2 adet spor salonu bulunacak ve bunun içerisinde duşundan benzeri ihtiyaçların bulunduğu alanlara saunasına kadar imkanlar sunulacak. Sporcular hangi imkanlara sahipse Çorumluların da aynı imkanlara sahip olmasını istiyoruz. Sadece kadınlar değil erkekler için de iki adet spor salonumuz olacak. Bunun içinde de 2 sauna ve müştemilatı bulunacak. Binanın arka tarafına zaman zaman okulların da kullanabileceği ama önceliğin amatör sporcuların olacağı bir basketbol sahası yapılacak. Turnuvalarda ve uluslararası yarışmalarda daha iddialı hale geleceğimizi sanıyorum.”; dedi.

600 m2`lik Rehabilitasyon Merkezi

Buhara Kültür Merkezi içerisinde sosyal belediyecilik kapsamında 600 m2`lik rehabilitasyon merkezi yapılacağını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, zihinsel engelli çocukların bu merkezde hayata kazandırılacağını anlattı.

Uzman eğitimciler tarafından burada çocukların eğitileceğini ayrıca bir ev ortamı hazırlanarak çocukların burada ev ortamında daha rahat hareket edebilmeleri için çalışmalarda bulunacaklarını vurguladı.

Çocukların eğitilmesi için 16 derslik

Buhara Kültür Merkezi`nde yarının idarecilerini olan çocukların iyi yetişmeleri için çalışmalarda da bulunacaklarını belirten Başkan Külcü, 16 derslik yapılacak olan binada zeki ancak maddi durumu iyi olmayan çocukların iyi yetişmeleri için imkan sunacaklarını vurguladı.

İnşaat çalışmalarının tamlanmasının ardından 2.500 çocuğun belediye imkanları ile dershane hizmeti alacağını vurgulayan Külcü, “Bize huzur veren bu çalışma önümüzdeki yılın başında hizmete girecek. Binada çok amaçlı bir salonumuz olacak. Tiyatro ya da konferans salonu olarak kullanılabilecek. Seçim zamanı kullandığımız bir söz vardı. Ankara`da, İstanbul`da ne varsa Çorumun imkanları doğrultusunda buraya da getireceğiz. Evlatlarımız liseyi bitirip üniversiteye gittiklerinde bazı şeyleri başka illerde görmemeli. Bowling salonu, 410 m2 büyüklüğünde buz pisti yapacağız ve gençlerimiz burada eğlenecekler. Bunların yapımı konusunda son noktaya geldik.”; dedi.