Çorum canlı hayvan ticaretinin kalbi olacak

24 Temmuz 2018 Salı

Belediye Başkanı Zeki Gül, İskilip yolunda yeni Hayvan Pazarı’nın yanında yapımı devam eden Mezbahada incelemelerde bulundu. 20 milyon TL’ye mal olan Mezbaha’nın Kurban Bayramı’na yetiştirmeye gayret ettiklerini belirtti.

Gül, “Mezbahayı 40 bin metrekare alan üzerine inşa ettik. Burada günlük 250 büyükbaş ve 500 tane küçükbaş hayvan kesiminin yapılabilecek. Mezbahanın hayvan pazarıyla aynı alanda olması ve modern imkânlarla donatılması şehrimizdeki hayvan ticaretinin de gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

Mezbaha’nın Çorum’un canlı hayvan ticaretinin kalbi olacağını kaydeden Gül; “Bu yatırımımız Çorum Canlı Hayvan Ticaretinin kalbi olacak. Yeni Mezbahanın Çorum’un hayvancılık sektörüne uzun yıllar hizmet edecek. Mezbaha ve Yeni Hayvan Pazarımızın alanı 115 bin metrekare. Kamulaştırma rakamlarıyla birlikte, 35 milyon 111 bin 143 TL’lik devasa bir yatırımı şehrimizin ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş oluyoruz. Çorum Belediyesi olarak, şehrimize Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından onaylı bir Hayvan Pazarı ve Mezbahayı kazandırmış olduk.” diye konuştu.

‘ESKİ HAYVAN PAZARI’NIN 4 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE’’

Yeni Hayvan Pazarı ve mezbahanın eski hayvan pazarının yaklaşık dört katı büyüklüğünde olduğunu dile getiren Gül; “Yeni Hayvan Pazarımız ve mezbahamızı inşa ettiğimiz alan eski hayvan pazarının yaklaşık dört katı büyüklüğünde. Hayvan Pazarımızı 18 Haziran 2018 Pazartesi Günü hizmete açtık. Pazar alanımızdaki diğer önemli yatırımımız, yeni modern mezbaha. 2003 yılında belediye mezbahayı özel sektöre kiraya vermiştik. 2006 yılında kira süreci bittikten sonra mezbaha kapanmıştı. O yıldan sonra belediye olarak mezbaha hizmeti veremiyorduk. Gerek et ve et ürünleri ticaretiyle uğraşan esnafımız, gerek vatandaşlarımız, gerek bizim yaptığımız araştırmalar sonucunda şehrimize bu yatırımın yapılmasının elzem olduğunu gördük. Adımları da ona göre attık. Yeni hayvan pazarımızı ve mezbahasıyla, deri ve sakatat depolarıyla “hayvancılık hizmetleri kampüsü” gibi düşündük. Alım – satım yapılacak alanlar, kesim alanları, idari alanlar, hayvan pazarı ve mezbahanın atık sularının arıtılacağı arıtma tesisi, sosyal alanlar gibi tüm imkânlara sahip bir hayvan pazarı ve mezbaha inşa ettik” dedi.

Foto Galeri