Çorum, bu kez sulu boyu resimlerde

2 Temmuz 2013 Salı

Belediyemiz tarafından düzenlenen “Ressamlar Buluşması”; etkinliklerinin bu yıl 5.si düzenlendi.

Bir hafta boyunca Çorum`un ilçelerini gezen, burada tarihi, doğal güzellikleri resimlerine yansıtan ünlü ressamlar Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nde resim sergisi açtı.

Velipaşa Konağı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`ndeki serginin açılışına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Vali Sabri Başköy`ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ile ressamlar katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Başkan Külcü, ortaya çıkarılan eserlerin kurulacak olan müzede sergileneceğini ifade etti. Külcü`nün konuşmasının ardından ressamlara üzerinde Hitit figürlerinin bulunduğu tabletlerden hediye edildi. Ressamlar ise jestte bulunarak Çorum`un birçok güzelliklerinin yer aldığı tabloyu Başkan Külcü`ye armağan etti.