ÇORUM BELEDİYESPOR’UN OKUL-KULÜP İŞBİRLİĞİNE RENKLİ AÇILIŞ

12 Mart 2013 Salı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen ‘Kulüp-Okul Futbolu Eğitim Projesi’ kapsamında Çorum Belediyespor tarafından malzeme dağıtım töreni yapıldı.

Mimar Sinan Semt sahasında düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyespor Başkanı Zeki Gül ile çok sayıda spor adamı ve öğrenci katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, bu iş birliğinin futbol alt yapısına yeni yetenekler kazandıracağına inandığını belirterek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün göreve gelir gelmez Mimar Sinan sahasının sentetik çim yapılması için çalışma başlattığını ve sahasın bugünkü durumuna kavuştuğunu belirtti. Eğer, “Eserler bir meyve gibidir. Sayın Başkanım, bu eserin meyveleri de şu anda karşınızda bulunuyor’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de sağlıklı toplum için sporun öneminin, sporun birleştirici özelliğinin artık herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu belirterek tüm toplumun spor bilincine ulaşmasının önemine dikkat çekti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de malzeme dağıtımı töreni öncesi yaptığı konuşmada sporun boş zamanlarda yapılacak bir iş olmadığını söyledi. Kulüp-Okul Futbolu Eğitimi Projesi`nin spor bilincinin oluşturulması bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, “Ağaç yaş iken eğilir misali 8 yaşındaki, 10 yaşındaki siz sevgili yavrularımızın yarınlarda spor konusunda daha duyarlı olacağına ilişkin kanaatim bugün bir kez daha güçlendi. Olimpiyatlara katılıyoruz madalyamız yok. Birçok branşta sporcumuz yok. Futbol takımları kuruluyor. Takımda oynatacak o kentten o şehirden futbolcu yok. Basketbol, voleybol aynı şekilde. Alttan yetişen nesille gençlikle desteklenmiyor. Sizler de yarın inşallah amatör ve profesyonel anlamda spor yapacak gençler olacak. Sizden isteğimiz bu başladığınız spor çalışmalarını gücünüzün yettiği son güne kadar devam ettirin.”; dedi.

Törene katılan öğrencilerden anne ve babalarını da spor yapmaları için teşvik etmelerini isteyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Sporcu zeki, çevik ve ahlaklı olmalı. Bu tür çalışmalar sizin zeki, çevik ve ahlaklı olarak yetişmenizi de sağlayacak. Ben sizler için koşan koşturan ağabeylerinize, öğretmenlerinize sizler adına teşekkür ediyorum.”; dedi.

Konuşmalar ve plaket töreninin ardından şenliğe geçildi. 28 okul takımının mücadele ettiği şenliğin başlama vuruşunu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptı. Dört ayrı sahada oynanan şenlik maçlarında okullar kız-erkek karışımı kadrolarıyla mücadele ettiler.