33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

ÇORUM BELEDİYESİ STANDI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

19 Kasım 2012 Pazartesi

15-18 Kasım tarihleri arasında Ankara`da düzenlenen Çorum Tanıtım Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Ankara`da yaşayan Çorumluların akın ettiği Çorum Tanıtım Günleri`nde gurbetteki Çorumlular özlemlerini gidermeye çalıştı.

Çorum Tanıtım Günleri için Ankara Atatürk Kültür Merkezi`ne akın eden Çorumlular diğer stantlarla birlikte Çorum Belediyesi standına büyük ilgi gösterdi. Çorum Belediyesi standına gelen ziyaretçilere Belediye görevlileri tarafından Çorum`u tanıtıcı broşürler, çeşitli hediyeler verilirken leblebi de ikram ediliyor.

Zeki Gül`den Cemil Çiçek`e doğum günü hediyesi

Çorum Tanıtım Günleri`ni ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek`e Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Osmanlı Tuğrası işlemeli tablo hediye etti. Cemil Çiçek`in doğum günü için Çorum Belediyesi standından düzenlenen doğum günü sürprizine Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı da katıldı. Cemil Çiçek, kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını da basın mensuplarına ikram etti.

Siyasiler ve Bürokratlar Çorum Günleri`ni yalnız bırakmıyor

Çorum Tanıtım Günleri`ne siyasilerin de ilgisi hayli yoğun oluyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`ın tanıtım günlerinin açılışına katılımının ardından 16 Kasım Cuma günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek Çorumluları yalnız bırakmadı.

Anayasa Mahkemesi Üyesi hemşehrimiz Recep Kömürcü de Anayasa Mahkemesinin diğer üyeleriyle birlikte Çorum Tanıtım Günleri`nde Çorumluları yalnız bırakmadı. Eski TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin, Eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı-Yargıtay Üyesi Sadi Güven, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Sehalattin Toraman, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Kültür ve Turizm Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Evkuran, birçok siyasi ve bürokrat Çorum Tanıtım Günleri`nde stantları gezdeler.

Zeki Gül, ünlü gazeteci Yavuz Donat`a Çorum`u anlattı

Ünlü gazeteci-yazar Yavuz Donat da Çorum Tanıtım Günlerinin konukları arasındaydı. Atatürk Kültür Merkezi girişinde Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından karşılanan Yavuz Donat, açılan stantları bir bir gezdi. Tüm stantları Zeki Gül ile birlikte gezen Yavuz Donat, Çorum hakkında bol bol bilgi aldı. Aldığı bilgileri not eden Yavuz Donat, Çorum`un son yıllarda hızla gelişen bir il olduğunu ve Ankara`da yüz binlerce Çorumlunun yaşaması nedeniyle Çorum Tanıtım Günleri`nin önemli olduğunu belirtti. Yavuz Donat, Başkan Yardımcısı Zeki Gül`e ülke gündemiyle ilgili sorular da sordu. Aldığı cevapları tek tek not etti.

Kent Müzesi Resimleri sanatseverlerden tam not aldı

Çorum Belediyesi tarafından Ressamlar Buluşmaları kapsamında Türkiye`nin ve dünyanın tanınmış ressamlarının Çorum resimlerinden oluşan sergi sanatseverlerin beğenisini kazandı. Atatürk Kültür Merkezi galerisinde açılan sergide yaklaşık 80 adet resim sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiyi Ankara`daki ressamların yanı sıra üniversitelerin güzel sanatlar ve resim öğretmenliği bölümü öğrencileri de ilgiyle takip etti.