Çorum Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’nde örnek proje

6 Haziran 2014 Cuma

Temiz Çorum için minik haykırış

Çorum Belediyesi, Dünya Çevre Günü`nde Albayrak ve Bahçelievler İlkokulları ile birlikte “Temizliğe evet, izmarite hayır”; kampanyası düzenledi.

Çorum Belediyesi önünde başlayan program Gazi Caddesi`ndeki tüm izmaritlerin öğrenciler tarafından temizlenmesi ile sona erdi. Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Bahabey ile Albayrak İlkokulu öğrencilerinin katıldığı Temiz Çorum etkinliğinde öğrenciler coşkuyla gerçekleştirdikleri temizlik sırasında yere izmarit atan yetişkinleri de uyarmayı ihmal etmediler. Öğrenciler, Gazi Caddesi boyunca “İzmaritsiz Bir Çevre İçin”; ve “Lütfen Çekirdek Kabuklarını Yere Atmayalım”; pankartı taşıdı.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Belediyesi`nin temizliğe, yeşile çok önem verdiğini söyledi. Daha önce düzenledikleri atık yağ toplama, atık pil toplama gibi çevre projelerinin yanı sıra Anadolu`da ilk kez çöp konteynırlarının Çorum`da yer altına alındığını dile getiren Turhan Candan, “Temizlikte marka şehir”; olma özelliğimiz sürüyor. Bütün mahalle ve sokaklarımızı süpürecek mıntıka ekipleri kurduk. Uyguladığımız temizlik sistem birçok belediye tarafından örnek alınıyor.”; dedi.

Çorum`un bu şehirde yaşayan tüm insanların şehri olduğunu, cadde ve sokaklara izmarit ve çöp atarak kirletmeye kimsenin hakkının bulunmadığını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Özellikle Gazi ve İnönü Caddelerinde kimi esnaf dükkanının önüne çıkarak sigara içiyor ve izmariti ağaçların dibine atıyor. Biz bu durumu tespit ettik. Bu davranışı yapan esnafımızı uyardık. Bundan sonraki aşamada sokağa izmarit atanlara Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezası uygulayacağız.”;dedi.

Çorum halkının temizlik konusunda çok duyarlı olduğunun altını çizen Candan, “Hemşehrilerimiz çalışmalarımıza önemli ölçüde destek veriyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Buna benzer çalışmalarımız diğer okullarımızla da işbirliği içerisinde devam edecek”; dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, etkinliğe katılan tüm öğrencilere kitap hediye etti. Öğrencilere meyve suyu ve kek ikramında da bulunan Candan, öğrencilerin bundan sonra da temizlik konusunda bu tür çalışmalara destek vermelerini istedi.

Cadde esnafı ve vatandaşlardan teşekkür

Çorum Belediyesi tarafından Bahabey ve Albayrak İlkokulu öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Temizliğe evet, izmarite hayır”; kampanyası çerçevesinde Gazi Caddesi`ndeki izmaritleri temizleyen çocuklara cadde esnafı ve vatandaşlar duyarsız kalmadı. Eski Belediye Meclis Üyesi Yusuf Şişman, böyle bir projenin gerçekleştirilmiş olmasından dolayı Turhan Candan`ı kutladı.