Çorum Belediyesi’nden açıklama

22 Şubat 2018 Perşembe

Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin adını kullanarakvatandaşları dolandırıyorlar

Çorum Belediyesi, belediye başkan yardımcıları ve idarecilerin adını kullanarak yardım topladıklarını ifade eden dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Dolandırıcılar, daha önce de Belediye Başkan Yardımcılarının ve bazı birim müdürlerinin isimlerini kullanarak iş adamlarını dolandırmaya teşebbüs etmişti.

Belediye’den yapılan açıklamada; “son günlerde, belediye başkan yardımcılarımız ile idarecilerimizin adı kullanılarak, yardım adı altında bağış toplandığı yönünde ihbarlar gelmektedir. İş adamlarına telefonla ulaşıp bir hastamıza yardım talep ediyoruz, cami, Kur’an Kursugibi yerlere hayır topladıklarını söyleyen dolandırıcılar hesap numarası vererek, belirledikleri sözde yardım miktarını hesaba yatırmalarını istemektedirler. Çorum Belediyesinin hiçbir kademesinden yardım ve destek adı altında bağış talebinde bulunulması söz konusu değildir. Vatandaşlarımızın iyi niyetini bu şekilde istismar eden dolandırıcılara karşı dikkatli davranmalarını ve bu şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek karşılaştıkları benzer durumlarda, 155’i arayarak emniyet güçlerimize anında haber vermelerini önemle rica ederiz” denildi.

Çorum Belediyesi’nden açıklama Çorum Belediyesi’nden açıklama