Çorum Anadolu’nun ortasında bir inci

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yürütme Kurulu toplantısı Çorum’da yapıldı.

Anitta Otel’de yapılan toplantıya Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, TURSAB Yürütme Kurulu üyeleri ve acente sahipleri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada, turizmden daha fazla para kazanma derdinde olmadıklarını belirterek, Çorum’un 7 bin yıllık tarihini tanıtmak istediklerini açıkladı.

Çorum’un kentleşmede yakaladığı marka değerini turizm alanında da güçlendiren kent olmayı arzuladıklarını dile getiren Başkan Külcü, Çorum’un Anadolu’nun ortasında saf inci gibi kalmış kentlerden birisi olduğunu belirtti.

Turizmin temelini ekonomik ve siyasi istikrarın oluşturduğunu anlatan Başkan Külcü, “Meseleye sadece para kazanmak açısından bakarsak İstanbul, İzmir, Antalya buradaki turist sayısı işimizi görebilir. Her fırsatta 780 bin kilometrekaremizin, 77 milyon bizim diyorsak o zaman onun sorumluluğu neyse gerekeni yapmalıyız. TURSAB’ın yaptığı da budur. Türkiye her alanda kendisini belli noktalara hapseden kümes politikasından vazgeçti. Artık bir ayağımız Anadolu’da sabit, öteki ayağımız diğer dünya ülkelerinde. Ülkemizde yaşanan siyasi istikrar ve ekonomik istikrar elbette turizmin temelini oluşturuyor. Bu durum dışarıdan gelen insanların ülkemize bakışını etkileyecektir. Bu ülkenin yönetimine insanına toprağına, suyuna, güneşine bakışını etkileyecektir. Burada en önemli faktör şüphesiz başbakanımızın liderliğidir. Onun liderliğindeki yol yürüyüşümüzdür” dedi.