31°C parçalı bulutlu

31°C parçalı bulutlu

Çorum’a muhteşem bir eser

2 Haziran 2015 Salı

Çevre yolu Terminal yanında inşaatı devam eden Yeni İmam Hatip Lisesi Kampüsü`nün tatbikat cami, öğrenci yurdu ve spor salonu temeli törenle atıldı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çorum Belediyesi Mehteran Takımı`nın marşları eşliğinde düzenlenen törene Eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Zeki Gül, Turhan Candan ve Alper Zahir, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Müftü Mehmet Aşık, eski milli futbolcu Tanju Çolak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHL kampüsü 44 bin m2bir alan üzerine kuruluyor. Kampüse özgün bir mimariye sahip, 4 minareli 1500 kişilik uygulama cami inşa edilecek. Kampüste 300 kişilik öğrenci yurdu ve 500 kişilik spor salonu yer alacak.

Bu eserler şehrin mührüdür

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü törende yaptığı konuşmada İmam Hatip okullarının önünü açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı selamlayarak söze başladı.

Hayırlı bir hizmete şahitlik ettiklerini belirten Külcü, “Tatbikat cami, spor salonu ve öğrenci yurdunun inşaatını başlatmış oluyoruz. Burada okuyacak evlatlarımızın devletimizin geleceğine sahip çıkacak nesiller olmasını temenni ediyorum. Bu eserler bu beldenin mührüdür, tapusudur. Milletimiz vatanın dört bir yanında cami yapma hususunda hep fedakarlık yapmış, bağışlarda bulunmuştur. Bu coğrafyadaki camilerimizi milletimiz yapmıştır. Devletimiz ne yazık ki, bu konuda arzulu olmamıştır. Bugün farklı bir devlet var. Milletin inancıyla, camisiyle, imam hatibiyle uğraşan değil, imam hatip lisesi, cami yapan bir devlet var. Millete operasyon yapanlara millet ayar verdi ve sandığa gömdü. Büyük, kutlu bir yolda yürüyoruz. Yeni Türkiye`yi inşa edene kadar durmadan çalışacağız. 14 mahallede 14 Kur`an kursu yapıyoruz. Erkekler için 600 kişilik yatılı hafızlık kuran kursu, Gülabibey Mahallesi`nde kızlar için yatılı hafızlık kuran kursu yapacağız. Bütün bunlar Türkiye`de bir zihniyet değişimini ifade ediyor. Temelini atacağımız külliyenin adı Çorum Belediyesi Prof. Dr. Hayrettin Karaman Külliyesi olacaktır.”; dedi.