33°C parçalı az bulutlu

33°C parçalı az bulutlu

ÇORUM “MARKA KENT” OLMAYI HAK ETTİ

19 Kasım 2012 Pazartesi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kanal a Televizyonundan yayınlanan Fatih Şahin`in sunduğu “Başkanlar”; Programına konuk oldu.

Başkan Muzaffer Külcü, programda Fatih Şahin`in ve izleyicilerin sorularını cevapladı. Belediye Başkanlarının konuk olduğu `Başkanlar` Programında Çorum`u anlatan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`un Marka şehir olduğunu söyledi.

Şehirlerin kendilerini pazarlama anlamında bulmuş oldukları sloganları ifade eden Başkan Külcü, “Bu anlamda kulağa hoş gelen popüler, çok sempatik gelen bir ifadedir. Bir ürünü zikrettiğimizde bir alanı zikrettiğimiz de hemen akla gelendir. Şehrin ismini söylediğimizde hemen aklımıza bir şeyler çağrıştırıyor ise o şehirleri marka kent olarak anmak mümkündür. Örnek verecek olursak leblebi deyince aklımıza Çorum geliyor. Kobi dediğimizde aklımıza çorum geliyor. Anadolu`nun ilk yerleşim yerlerinden, medeniyetten, tarihten bahsettiğimizde hemen aklımıza Çorum geliyor. Bir takım imgeler şehri çağrıştırıyor ise burada bir bütünleşme var demektir. Bu Türkiye`nin yakalamış olduğu turizm trendi ile alakalıdır. Biz turizmi çok uzun yıllar boyunca deniz, kum ve güneşle zikrettik. Bunun dışında kültür turizmi, sanat turizmi, tarih turizmi ve inanç turizmi var. Biz bunları batıdan çok uzun zaman sonra fark ettik. 2004-2005 yıllarında bu konuda atılımlara başlandı. Marka kent bakanlıkta bu anlamda tartışıldı ve tartışma sonrasında bazı iller marka kentler olarak söylenmeye başlandı. Çorum`da marka kenti hak ederek oldu. Ekonomisiyle, kalkınmasıyla, turizmiyle bunların hepsi değerlendirildi ve bizde o marka kentlerden bir tanesi olduk. Marka kent var olan değerlerin ortaya çıkarılmasının yanı sıra sonradan yapılan yatırımların ve çalışmaların ürünü olarak eserler meydana gelmiştir. Artık her il bir yarışın içerisinde. Belediye başkanları olarak şu sözü çok kullanırız “Dün devletler birbirleri ile yarışırken, bugün şehirler birbirleri ile yarışıyorlar”; dedi.

Başkan Külcü, “Çorum Marka Kent olmakla bu tür kazanımlar şehirde heyecan, motivasyon meydana getiriyor. İşini yapmak için gayret eden insanlar, daha bir heyecan ve motivasyon sağlayarak o işi yapmış oluyorlar. Çorum`da sanayimiz dün de gelişmekte idi bugün de gelişiyor.”; şeklinde konuştu.