30°C parçalı az bulutlu

30°C parçalı az bulutlu

ÇORUM’UN HÂLİHAZIR HARİTA PROJESİ TANITILDI

19 Aralık 2012 Çarşamba

Belediyemiz tarafından şehircilik uygulamalarından altyapı hizmetlerine, yatırım alanlarının belirlenmesinden örnek tarım uygulamalarının yapılabileceği arazilerin tespitine kadar her türlü çalışmayı kapsayan “Çorum Belediyesi Fotogramatik Sayısal Hali Hazır Harita Yapım”; projesi kamuoyuna tanıtıldı.

Proje, Nazım İmar Planı çalışması için önemli temellerden birini oluşturacak. Anitta Otel`de düzenlenen tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya ve Alper Zahir, İller Bankası Mekansal Planlama Dairesi Başkan Vekili Ahmet Avşar Şimşek, EMİ Firması yetkilisi Hasan Nokay, ilçe ve belde belediye başkanları ile Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Harita Bölümü öğrencileri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 723 bin liraya ihale edilen projenin % 75’inin İller Bankası tarafından karşılandığını Çorum Belediyesi`nin ise çalışmaya 200 bin TL`lik katkısının olduğunu söyledi. Külcü, Çorum merkez ve yakın çevresini kapsayan 400 km2`lik alanda fotogramatik yöntemle 2 bin 740 adet 1/1000 ve 1/ 5000 ölçekli foto harita üretildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2009 yılının yaz aylarında başlayan çalışmanın sonuca ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlimize ve belediyemize hayırlı olsun.” dedi.

İller Bankası A.Ş. Mekansal Planlama Daire Başkanı Ahmet Avşar Şimşek ve Emi Harita firması yetkilisi Hasan Nokay, Fotogrametrik Sayısal Hali Hazır Harita ile ilgili sunum yaparak, sistemin içerdiği fayda ve kullanım özelliklerinden bahsetti.

İller Bankası A.Ş. Mekansal Planlama Daire Başkanı Ahmet Avşar Şimşek, konuşmasında Çorum’un kent bilgi sistemi konusunda İller Bankası’ndan da bir kaç adım önde gittiğini ve başarılı çalışmaları hayata geçirdiğini aktardı. Şimşek, Çorum`a ilk defa geldiğini belirterek, “Geçmişte Anadolu kaplanı olarak anılan ve şu anda hükümetimizin marka kent kavramına uyan en önemli kentlerden bir tanesinde kentsel dönüşüm projesi, TOKİ`nin uygulamaları, mahalle ve semt parkları, kent park, stadyum, spor kompleksi ve terminal projelerinin yapılıyor olması büyük bir gelişme olarak görülüyor. Belediye`nin sosyal ve kültürel etkinliklerle kentli yaşama modelini entegre ettiğini gözlemliyoruz”; dedi.

Emi Harita firması yetkilisi Hasan Nokay ise, sistemin sağlayacağı faydalar ve alt yapı oluşturacağı hizmetler hakkında yaptığı sunumda, “Fotogrametrik Sayısal Halihazır Harita, belediye hizmetlerinin pek çok alanı için temel oluşturabilecek bir altyapı gücüne sahiptir. Kanalizasyon, içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, doğalgaz gibi tüm alt yapı çalışmalarında temel olarak kullanılabilen sistem, ayrıca kentsel modellemelerde de önemli bir alt yapı hizmeti sunacak.” dedi.