ÇORUM’UN HALİ HAZIR HARİTA İŞLEMLERİ BİTTİ

17 Temmuz 2012 Salı

Belediyemiz, Çorum`da yaklaşık 400 km2`lik alanda Ortofoto ve Fotogrametrik Harita hazırladı. Hazırlanan haritalar altyapı projeleri, imar uygulamaları ve teknik altyapı bilgi sisteminde kullanılacak ve Belediye çalışmalarında büyük kolaylıklar sağlayacak.
Çorum`un geleceğine yön verecek yeni haritalar için ülkemizin önde gelen firmaları arasında yer alan Emi Harita, hazırlıklarını tamamlayarak çalışmada son aşamaya geldi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, sayısal fotogrametrik haritaların, Çorum`un geleceğine yön verecek birçok altyapı ve üstyapı çalışması ve projeler için temel oluşturacağını belirterek bu çalışmayla birlikte Çorum Belediyesi`nin altyapı ve imar planlamalarında hataların en aza ineceğini vurguladı. Külcü, Çorum Belediyesi`nin teknolojiyi en iyi kullanan belediyeler içerisinde ilk sıralarda yer aldığının altını çizerek “Ortofoto ve fotogrametrik haritalar sayesinde şehrimizin kaynakları israf edilmeden verimli bir şekilde kullanılacak. Bizim temel görevimiz en az maliyetle, şehrimizin acil ihtiyaçlarını karşılamak ve Çorumlu hemşehrilerimizin yaşam standardını, yaşam kalitesini yükseltmektir”; dedi.

Külcü, “Bu çalışmanın tamamlanması ile şehrimizin gelişen dokusunun hali hazır haritalara ve planlara yansıtılması mümkün olacak. Ayrıca şehrin hareketinin periyodik aralıklarla izlenebilmesi, imar planlarının yapımı konusunda yapılaşma hakkında bilgi verilmesi, yol, kavşak, altyapı çalışmaları ve projelerinde güncel ve doğru bilginin kullanılması mümkün olacaktır.”; dedi.

14 Ocak 2011 tarihinde imzalanan sözleşme ile çalışmaların başladığını, proje kapsamında arazi çalışmalarında 320 adet yer kontrol noktası tesis edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uçağa monte edilmiş digital hava kamerası kullanılarak 8 cm çözünürlüklü sayısal renkli hava fotoğraflarının çekiminin yapıldığını ve Çorum genelinde fotogrametrik usulle 1089 adet 1/1000 ölçekli Ortofoto ve Fotogrametrik harita üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projenin İller Bankası yetkililerince kontrollerinin gerçekleştirildiğini ve kontrol aşamasına müteakip iki ay içerisinde tüm hali hazır harita ve ortofoto çalışmalarının Çorum Belediyesi`ne teslim edileceğini, hali hazır harita işlemleri tamamlanmasından sonra nazım imar planı için önemli bir adım atılmış oldu olacağını sözlerine ekledi.