21°C parçalı az bulutlu

21°C parçalı az bulutlu

ÇORUM’U TANITIM ATAĞI TÜM HIZLA DEVAM EDİYOR

7 Aralık 2011 Çarşamba

Türkiye ve İzmir`in turizm potansiyelini dünyaya tanıtan Travel Turkey İzmir Fuarı`na katılan Çorum tanıtım standında hazırlıklar tam hız devam ediyor.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediye`sinin ortaklaşa katılacağı fuarda Çorum`un en iyi şekilde tanıtılması için hazırlıklarını sürdüren ekip, fuar alanında Çorum standını kurmaya başladı. 08-11 Aralık 2011 tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı`nda gerçekleşecek olan fuara, Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi adına katılım sağlanarak ilimiz kültür ve turizm değerlerinin tanıtımı yapılacak. Katılımcı ve ziyaretçi sayısı olarak her yıl büyüyen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı`nın, Avrasya Bölgesi ağırlıklı olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turizmciler bölgelerini tanıtacaklar.

Çorum Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru Çorum`un fuarda en iyi şekilde tanıtılması için hazırlıkları yakından takip ediyorlar.

Fuarın Açılış Töreninde profesyonel ajans ve mankenlerin sunumuyla “Geçmişten Esintiler: Hitit Kreasyonu Defilesi” yer alacak olup Çorum standında da tanıtım broşürleri, tanıtım CD ve DVD`leri, İkramlık Çorum Leblebisi, İlimizdeki turizm tesislerine ait dokümanlar ile Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan materyaller ile fuarda İlimiz en iyi şekilde tanıtılacak.

Diğer taraftan Çorum`u üniversitelerle buluşturmak için atağa geçen Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi “Hititler Üniversitede” sloganıyla Ankara Bilkent, Gazi ve TOBB Üniversitelerinde yapılan tanıtım atağı Ege Üniversitesi`nde devam ediyor.

Çorum Valiliği, Çorum Belediye Başkanlığı, Ege ve Hitit Üniversiteleri ile organizasyonunda 07-09 Aralık 2011 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi`nde düzenlenecek 3 günlük etkinlikler çerçevesinde; Çorum Belediyesi Kent Müzesi Resim Koleksiyonu, Sanatçılar Nilgün Ayşecik Çevik resim sergisi, Hüsna Dişbudak ve Neslihan Balkan`ın eserlerinden oluşan seramik sergileri, müzik dinletileri, ünlü mankenlerin katılımıyla Çorum Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi`nce hazırlanan Hitit Kreasyonu Defilesi (Geçmişten Esintiler), Tanıtım ve Hediyelik Eşya Satış Standları, Çorum Fotoğrafları Sergisi`nin yanı sıra “Hitit Yolu Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları ile Gastronomi Yolu” görsel sunumu da gerçekleştirilecek.