32°C parçalı az bulutlu

32°C parçalı az bulutlu

ÇORUM’U MODERN PARKLARLA DONATIYORUZ

5 Aralık 2012 Çarşamba

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin katılımı ile Park Bahçeler Birimi`nde düzenlediği basın toplantısında, Çorum`un park bahçe yatırımlarında parmakla gösterilen iller arasında yer alacağını söyledi.

Külcü, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Alper Zahir ve Turhan Candan`la birlikte dün basının karşısına geçerek Park ve Bahçeler Birimi`nin 4 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`u büyük ve modern parkların yanı sıra semt parkları ve çocuk oyun alanlarıyla donattıklarını belirterek, park ve bahçe çalışmalarında geride bıraktıkları 4 yıl sonun da hedeflerine büyük oranda ulaştıklarını söyledi.

`Çorum, dinamik bir şehir`

Çorum`un, gelişen yapısı ve artan nüfusu ile artık dinamik bir şehir halini aldığını belirten Külcü, bu nedenle hemşehrilerine şehrin giderek artan yorucu temposundan uzaklaştıracak, rahat bir nefes aldıracak önemli projeleri gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını ifade etti.

`Modern parklarla donatıyoruz`

Çorum’u büyük ve modern parkların yanı sıra semt parkları ve çocuk oyun alanlarıyla donatmaya devam ettiklerini anlatan Külcü, “Göreve talip olduğumuzda Çorumu’ muza bir kent park her mahallemize bir park ve her semtimize bir park sözü vermiştik. Geride bıraktığımız 4 çalışma sezonunda bu hedeflerimize büyük oranda ulaştık eksik kalan kısmını tamamlamak içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz.

`Parkmakla gösterilen kentiz`

Çorum’un park ve yeşil alan miktarı konusunda Türkiye’de parmakla gösterilir bir şehir haline gelebilmesi ve halkımıza hak ettiği hizmeti sunabilmek amacıyla öncelikle peyzaj, projelendirme ve ziraat konusundaki teknik kadromuzu güçlendirdik. Alet, ekipman ve diğer donanımlarımızı teknolojik olarak geliştirdik.

`Değişimi halk takdir ediyor`

Bizler Çorum Belediyesi olarak, halkımıza ve hemşehrilerimize hizmet etme şuuru ve bilinci ile son dönemde oldukça büyük ve önemli çalışmalara imza atmış bulunuyoruz. Yeni yapılan ya da tamamen yenilenen parklar, artan yeşil alanlar, dikilen ağaç ve fidanlar, genişletilen çim ve çiçek sahaları ile şehrimizin görünümü değişti. Bu değişimi halkımız da takdir ve beğeni ile izlemektedir.”; dedi.