ÇORUM’U BİR GÜREŞ ŞEHRİ YAPACAĞIZ

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ve Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Engin Taşcı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Güreş Federasyonu Başkanı Çeker ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye Güreş Federasyonu’nun yerel yönetimleri Güreşe teşvik projesi tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

Yerel yönetimleri güreşe teşvik etme projesi güzel bir proje olduğunu ifade eden Çeker, “Şu anda zaten mevcut liglerde en başarılı kulüpler yerel yönetimler adına yarışan kulüplerdir. Bu anlamda Çorum Belediyespor Güreş Kulübü`de önemli liglerde Çorum`u temsil etmektedir. Çorum Belediyespor Güreş Kulübü`nü kurarak güreşe katkı sağladığı için Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyoruz”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, güreşin ata sporu olması nedeniyle her zaman Türk sporunda ayrı bir yeri olduğuna kaydetti.

Çorum`da dünya çapında birçok başarıya imza atmış güreşçilerin yetiştiğini ifade eden Başkan Külcü, “Çorum Belediyesi olarak ata sporumuza her zaman gerekli desteği verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Çorum`u hem minder güreşinde hem de yağlı güreşlerde Türkiye`nin önde gelen şehri yapmayı hedefliyoruz. Türkiye Güreş Federasyonu`ndan isteğimiz Çorum`a güreş organizasyonlarının verilmesiyle hem ilimize hem de ülkemiz güreşine daha fazla katkı sağlayacaktır”; dedi. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Nurettin Karakaya ile Turhan Candan`da hazır bulundu.