ÇORUM’DAKİ GELİŞMEYİ FARKEDİYORUZ

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti.

Bir dizi etkinlik ve açılış için Çorum`a gelen Bakan Çelik, Belediye Başkanı Muazaffer Külcü`yü ziyaretinde Çorum`u Çorum Belediyesi`nde olmaktan memnuniyet duyduğunu ve Çorum`u daha gelişmiş bulduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Başkan Külcü ile bir dönem milletvekilliği yaptıklarını, Başkan Külcü`nün Ankara tecrübesini Çorum`un menfaatleri için kullandığını belirterek “Sayın Başkan ve milletvekillerimiz birlikte çok güzel hizmetler gerçekleştiriyorlar. Çorum`da oturanlar çok fark edemeyebilir ama dışarıdan belli periyotlarla gelen insanların bu farklılığı görmesi çok daha mümkün oluyor. Çorum`a en son iki yıl önce gelmiştim. Çorum`daki bu farklılığı, gelişmeyi görüyoruz”; dedi.

Yerel yönetimlerin merkezi yönetimle uyumlu çalışmalarının önemli başarıları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, “Halka verilen sözlerin yerine getirilmesi en önemli hadisedir. Bizim siyasi hareketimizin özünde söz verdiğiniz şeyleri yapacaksınız, yapamayacağınız şeyleri de söz vermeyeceksiniz. Ben, Sayın Belediye Başkanı`na ve tüm ekip arkadaşlarına başarılar diliyorum.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Tüm Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumları ile mali problemleri vardır. Hamdolsun o sıkıntıyı yaşamayan belediyelerden birisiyiz. Belki Türkiye`de sıkıntı yaşamayan 3-4 belediyeden bir tanesiyiz.”; dedi.

Seçim döneminde Çorum`a verdikleri sözlerin tamamıyla ilgili adımlar attıklarını belirten Başkan Külcü, “Çalışmalarımızın kimi ihale aşamasında, kimi inşaat aşamasında, kimisi tamamlandı. O konuda herhangi bir eksiğimiz, hemşehrilerimize karşı mahcubiyetimiz yoktur. Tabii bu çalışmaları yaparken her fırsatta da söylediğimiz gibi Ankara`nın desteği, sizlerin desteğinizi her zaman yanımızda görüyoruz. Bu anlamda şahsım ve hemşehrilerim adına sizlere şükranlarımı arz ediyorum.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ziyaret anısına Bakan Çelik`e cam vazo hediye etti.