22°C parçalı bulutlu

22°C parçalı bulutlu

Çorum’da iftarda iftar çadırı doldu taştı….

13 Ağustos 2010 Cuma

Belediyemizin öncülüğünde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik kurulan İftar Çadırı ilk gün önemli isimleri ağırladı. As İnşaat Sahibi Atilla Dikçi`nin verdi.

Çadır önünde toplanan vatandaşlarla sohbet eden protokol üyeleri, daha sonra çadıra geçtiler. Bu arada Çorum Valisi Nurullah Çakır, Binevler`den geldiğini söyleyen yaşlı bir vatandaşla yakında ilgilendi. Vali Çakır, elinden tutarak çadıra birlikte girdiği yaşlı vatandaşı ailesinin yanına oturttu.

Ramazanın ilk gününde İftar çadırına Vali Nurullah Çakır, Eşi Cemile Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AS İnşaat Sahibi Atilla Dikçi, eşi Serap Dikçi, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yemek sonrası konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 30 gün boyunca çadırda iftar yemeği verecek hayırseverlere teşekkür etti. Geçen yıla göre yemeğe katılım sayının arttığını söyleyen Külcü, iftar çadırında güzel bir ortam oluşturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Külcü, “İstanbul`da öğrencilik yıllarımda Ramazan ayında bu tür çadırlara giderdim. Orada binlerce insanla birlikte orucumuzu açardık. Bunlar güzel anılar olarak kaldı. Burada hem güzel bir ortam oluşturmak hem de ihtiyaç sahiplerine Ramazan`da sıcak yemek sunabilmek amacıyla bir kez daha bu çadırı hizmete açtık. Evinde yemek hazırlamakta zorlananlara burada masa hazırlamak bizim görevimiz. Herkes gönül rahatlığıyla gelip burada iftarını yapabilir”; dedi.