22°C parçalı bulutlu

22°C parçalı bulutlu

ÇORUM’DA BİLİM ŞÖLENİ BAŞLIYOR

24 Kasım 2011 Perşembe

Belediyemiz tarafından düzenlenen “Uluslararası Osmanlı Medeniyeti`nde Şehir Sempozyumu”; yarın başlıyor. 25-27 Kasım tarihleri arasında Anitta Otel`de gerçekleştirilecek olan sempozyum yarın saat 09.30`da başlayacak.

İlki 2009 yılında düzenlenen ve sunulan tebliğlerin kitap haline getirerek akademik camiaya kazandırıldığı Şehir ve Medeniyet Sempozyumlarının ikincisi olan “Uluslar arası Osmanlı Medeniyeti`nde Şehir Sempozyumu`na yurt içi ve yurt dışından pek çok bilim adamı katılacak. Aralarında ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık ve Dolmabahçe Sarayı Müdürü Doç. Dr. Bülent Arı`nın da bulunduğu çok sayıda bilim adamı iki gün boyunca Osmanlı Şehirciliği üzerine tebliğlerini sunacak. 27 Kasım Pazar günü ise şehrimize gelen bilim adamları Çorum`un tarihi yerlerini gezecek.

Osmanlı Medeniyeti`nde Şehir Sempozyumu`nda Osmanlı şehirlerinin pazar, mabed, hamam, meydan gibi çekirdek unsurları, Osmanlı şehirlerinin idarî kurumları, Osmanlı şehirlerinde belediyecilik, Osmanlı şehirlerinde güvenlik kurumları, Osmanlı şehirlerinin imarethane, aşevi, yetimhane, huzurevi gibi sosyal kurumları, İslami hoşgörü ve Osmanlı şehirlerindeki izdüşümü, Osmanlı şehirlerinin kültürel yapıları, Osmanlı şehirleri arasındaki ilişkiler, ekonomik dinamikleri gibi konular ele alınarak bu konularda bildiriler sunulacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün de yer aldığı Sempozyum Düzenleme Kurulu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Mahfuz Söylemez, Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Okumuş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Kazıcı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Bayram`dan oluşuyor.