23°C parçalı az bulutlu

23°C parçalı az bulutlu

ÇORUM’DA 100 BİN AĞAÇ DİKECEĞİZ

23 Mart 2011 Çarşamba

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum`a 100 bin fidan dikerek Çorum`u yeşile bürünmüş bir kent haline getireceklerini söyledi.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Hatap Barajı çevresine 1500 fidan dikildi. Fidan dikme etkinliğine Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada gelecek nesillere tüketilmiş bir Türkiye yerine daha yaşanılabilir bir ülke bırakmanın belediyelerin görevleri arasında olduğunu belirterek, Çorum Belediyesi`nin fidan dikme çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Çorum Belediyesi olarak 5 yılda 100 bin fidanı toprakla buluşturmak için çalışma başlattıklarını, ilk yılda 20 bin fidanı toprakla buluşturduklarını açıklayan Başkan Külcü, 2014 yılı sonuna kadar toplam 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Başkan Külcü, “Nevruz kutlamaları geçmiş yıllarda terörün hortlatıldığı, canlara kast edilen günler olarak anılıyordu. Nevruz mutluluğun, huzurun ve kardeşliğin habercisidir. Bize atalarımızdan kalan bir değer olan Nevruz Bayramı bu yıl ülkemizde coşkuyla kutlanmıştır, Bu günü başka amaçlar doğrultusunda kullanmaya çalışanları da kınıyoruz”; şeklinde konuştu. Etkinlik kapsamında Vali Nurullah Çakır, izci gruplarıyla birlikte Nevruz ateşini yakarken, ilköğretim öğrencileri de çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterisi sundu.

100 izci, 25 TEMA gönüllüsü ve Karşıyaka İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı fidan dikme törenin de bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.