32°C parçalı bulutlu

32°C parçalı bulutlu

ÇORUM’A KARDEŞ ZİYARETİ

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Çorum`un kardeş şehri Avustralya`nın Moreland`ın Belediye Başkanı hemşerimiz Öztürk Yıldız, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret etti. Beraberinde getirdiği hediyeleri Başkan Külcü`ye veren Öztürk Yıldız`a belediye Başkanı Muzaffer Külcü de işlemeli ıbrık hediye etti.

Ziyarette Moreland Belediyesi`nin çalışma şekli konusunda bilgi veren Moreland`ın Belediye Başkanı Öztürk Yıldız, Avustralya`nın ilk Türk ve Müslüman Belediye Başkanı olduğunu dile getirdi.

Kendi seçildiği bölgede Türk nüfusunun az olduğuna anlatan Yıldız, Moreland`da belediyeye seçilen encümenlerin etkili olduğunu kaydetti. 11 encümen üyesinden her yıl birinin başkan seçildiğini anlatan Yıldız, kendisinin de seçim döneminde kapı kapı dolaşarak propaganda yaptığını söyledi. Çorum`daki sorunlar neyse Moreland`da da aynı sorunların olduğunu anlatan Yıldız, kendi şehirlerinde de yol, trafik gibi sorunlarla mücadele ettiklerini söyledi. Moreland Belediyesi`nde her şeyin şeffaf olduğunu kaydeden Yıldız, maaşlarından aldıkları hediyelere kadar her şeyin bilgilerini halkla paylaştıklarını ifade etti. Ev ve cep telefonunun da şehirdeki herkese açık olduğunu söyleyen Yıldız, zaman zaman vatandaşların bir sorunları olduğunda belediyeyi aramak yerine kendisine ulaştıklarını ifade etti.

Çorum`u kardeş şehir seçmelerinde ileriye yönelik bazı amaçlarının olduğunu belirten Yıldız, oradaki çocukların Çorum`a Çorum`dan da Moreland`a giderek farklı kültürleri tanımaları ve fikir almalarını sağlamak istediklerini kaydetti.

Öztürk Yıldız`ın bu toprakların evladı olduğunu ve bu toprakların değerleriyle yetiştiğini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Moreland`ın Belediye Başkanı Öztürk Yıldız ile gurur duyduklarını söyledi.

Bir süre önce Moreland Belediyesi ve Avustralya-Türk İşadamları Derneği`nin davetlisi olarak oraya gittiklerini anlatan Başkan Külcü, Yıldız`ın da bu amaçla Çorum`a geldiğini dile getirdi.

Külcü, “Moreland`ın Belediye Başkanı hemşerimiz Öztürk Yıldız`ın başarılarından gurur duyuyoruz. Tür halkının neler yapabileceğinin en güzel örneklerindendir. Yıldız başkanımız başta tüm Çorumlular olmak üzere tüm Türk milletinin gururu olmuştur. Kardeş şehir olduğumuz Moreland Belediyesi ile işbirliği yaparak çeşitli projeleri hayata geçireceğiz”; diye konuştu.