Çorum, 33. festivale hazır

19 Haziran 2013 Çarşamba

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü her yıl içeriği zenginleşen Hitit Fuar ve Festivali`nin bu yıl dolu dolu geçeceğini söyledi. Başkan Külcü, festival kapsamında bu yıl Sıla, Rafet El Roman, Musa Eroğlu, Metin Şentürk, Songül Karlı, Ankaralı Turgut, Onurşan, Grup Göçebe, Ali Mahsuni, Sürmelican Kaya, Müslüm Koygun, Nergis Ay, Grup Anadolu Kervanı ve Çorumlu Namık gibi sanatçıların sahne alacağını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 33. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali`nin başladığı günden bugüne kadar her yıl içeriğinin zenginleştiğini belirterek, “Günümüz beklentilerine göre şekillenen dolu dolu bir festival programı hazırladık. Hemşehrilerimize konserlerden kültürel, sanatsal ve sportif etkinlilere kadar çok çeşitli programlar sunacağız. Festival kapsamında 5 ayrı ülkeden gelecek yabancı ülke ve illerden gelecek ekipler festival boyunca çeşitli yerlerde gösteri yapacak.”; dedi.

Festival etkinlikleri süresince Hititya, Dağ ve Taş Mektep isimli filmlerin yer aldığı açık hava sinema gösterisi, 2 adet çocuk tiyatrosu gösterisi, canlı heykeller, tahta bacak, kanguru bacak, eğlenceli toplar, havai fişek, pandomim ve pierot gösterileri, Algo-Ritmo Perküsyon Show ve The Others Full Produksiyon -Aref Ghafouri şovunun de yer alacağını aktaran Başkan Külcü 5. Ressamlar Buluşması`nın da festival bünyesinde yer aldığını sözlerine ekledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü`nde yapılan basın açıklamasına Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Turhan Candan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan da katıldı.

Festival etkinliklerini öğrenmek için tıklayınız