Çorum, 2016’da oryantiring ile tanışacak

9 Aralık 2015 Çarşamba

Çorum Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu ile protokol imzaladı. Protokole göre 15-17 Nisan 2016 tarihlerinde Çorum`da iki farklı organizasyon gerçekleştirilecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Genel Sekreteri İsa Gençtürk arasında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Gül, Çorum Belediyesi`nin amatör sporlara yaptığı katkının tüm branşlarda yankı bulduğunu, imzaladıkları protokol ile de Çorum`u oryantiring ile tanıştıracaklarını vurguladı. 2016 yılında Türkiye Oryantiring Federasyonu 4. Kademe Yarışları ve Çorum Belediyesi oryantiring yarışlarına Çorum`un ev sahipliği yapacağını ifade eden Zeki Gül, “Yarışlara 1500 sporcunun katılmasını bekliyoruz. İnşallah bu yarışlar şehrimizin tanıtımı açısından da önemli olacaktır.Bu spora bizim de dahil olmamızı sağlayan, Çorum’un oryantiring haritasına sahip olmasına katkıda bulunan tüm emeği geçenlere, başta Türkiye Oryantiring Federasyonu olmak üzere yürekten teşekkür ediyorum. Türk Oryantiringi`nin uluslararası alanda başarı düzeyini artırarak, güçlü ülkeler arasında yer alacağına da yürekten inanıyorum.”; dedi.

Federasyon Genel Sekreteri İsa Gençtürk de imzaladıkları protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Oryantiring sporcuna yaptıkları katkı gerçekten çok büyük. İnşallah Çorum, diğer illere de örnek olacaktır.Oryantiring, her yaştan insanın yapabileceği bir spor. İnsanların birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu anda kişilerin hiç tanımadığı insanlarla birlikte bir günü paylaşmış olması çok güzel bir şey”; diye konuştu.

Protokol imza töreninde Federasyon Organizasyon Kurul Başkanı Albay Metin Değirmenci, Federasyon Basın Müşaviri Harun Altan, İl Temsilcisi Duran Torbacıoğlu ve Belediye S por İşleri Müdürü Nadir Solak da hazır bulundu.