ÇORDEF’ten Külcü’ye Ziyaret

29 Mart 2013 Cuma

Merkezi İstanbul`da bulunan Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) Genel Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti.

Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) Genel Başkanı Süleyman Gökçe, Genel Başkan Yardımcısı Çorum Kargı Gölet Köyü Dernek Başkanı Cemil Yaşkabak, Çorum Kargı Saraycık Köylü Dernek Başkanı Murat Gülmez ve İstanbul Çorumlular Derneği Müdürü Mehmet Alıcı`nın katıldığı ziyarette dernek üyeleri ÇORDEF hakkında Başkan Külcü`ye bilgi verdi.

ÇORDEF Genel Başkanı Süleyman Gökçe, İstanbul`da bulunan Çorumluların birlik ve beraberliklerini sağlamak amacı ile federasyonlarını kurduklarını dile getirerek, dernekler arasında kopuklukları gidermek amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Gökçe, “Hem köylerimizde hem de ilçelerimizde yapılacak olan faaliyetlerimizde aracı kurum oluşturma bir sivil toplum örgütü olma bağlamında federasyonumuzu oluşturduk. Bundan sonra sizlerin de destekleri ile yararlı işler yapmaya çalışacağız.”; diye konuştu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada İstanbul`da çok sayıda Çorumlu vatandaşın yaşadığını belirterek bu durumun dernekleşme arzusunu uyandırdığını kaydetti. Külcü, “Güzel bir yola çıkmışsınız. Ankara`da çok büyük mesafe alınamadı. Ekstra bir sinerji üretilemedi. İnşallah bu İstanbul`da gerçekleşir. Bir olmak, birlikte hareket etmek dağınık olmaktan daha iyidir”; dedi.