Çöp konteyneri yıkıma ve dezenfekte aracı hizmete girdi

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, çöp konteynırlarının yıkanması için satın alınan konteynır yıkama aracını tanıttı. Saat Kulesi yanında aracı tanıtan Başkan Külcü, Çorum’un Türkiye genelinde var olan temiz şehir imajını korumak için hiç bir yatırımdan ve hizmetten taviz vermediklerini belirterek , “Göreve geldiğimiz günden beri şehrimizin bu algısını daha da güçlendirmek için yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”; dedi.

Çorum Belediyesi`nde her alanda doğru adım attıklarının ve temizlik konusunda da hizmeti ve belediyenin kazancını üstün tutan yatırımlar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım’ın da yer aldığı törende, temizlik çalışmalarında Çorum’un geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Başkan Külcü, her bölgenin niteliğine göre aldıkları temizlik araçlarını, Çorumlu’nun hizmetine tahsis ettiklerini söylediği konuşmasında, parklar için, kaldırımlar ve yol kenarları için ayrı ayrı teknik ve kullanım özellikleri taşıyan araçlarla şehrin temizliğinin yapıldığını söyledi.

Anadolu’da yer altı konteynırlarını hizmete sokmanın yanı sıra, onları problemsiz olarak kullanan il olarak da Anadolu’da örnek ve öncü durumunda bulunduklarını söyleyen Başkan Külcü, caddede sağlanan temizlikten sonra sıranın ara sokaklara geldiğini aktardı.

Ara sokakların temizliği konusunda da iddialı olduklarının altını çizerek sözlerine devam eden Başkan, “Bu konuda da tekiz ve bunun da gururla ifade ediyorum. Çorum’un 5 50’si her gün temizlenirken, tüm sokaklarımız dahil geri kalan % 50’lik kısım haftada bir mutlaka süpürgeli ekiplerimiz tarafından en ince ayrıntısına kadar süpürülüyor.”; dedi.

Belediye Başkanı Külcü, temizlik konusunda geliştirilen tüm yenilikleri ve çağdaş çözümleri yakından takip ederek, belediye bünyesine kattıklarını ve temizlik konusunda ödün vermeden çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Konteynırlara teknik takip

Geliştirilen yeni bir sistem sayesinde, bundan sonra hangi konteynırın ne zaman boşaltıldığı, çöp toplama esnasında alınamayan konteynerlerin olup olmadığının teknik takiple gerçekleştirileceğini ve saat ve dakikası olmak üzere her konteynır hareketinin sistem tarafından takibinin yapılabileceğini anlatan Başkan, “Zaman zaman bizim ekiplerimiz konteynırı boşalttığı halde, evinde tadilat yapan bir vatandaşımızın boca ettiği atıklarda günlerdir alınmıyor hissi veren durumlardan da kurtulacağız. Vatandaş şikayette bulunduğu zaman, gerçekten alınmıyor mu? yoksa ekiplerimizin ardından birileri yoğun bir çöp boşaltma işlemi mi gerçekleştirmiş bunu hemen tespit edebileceğiz. Şimdilik bin adet konteynır üzerinde yapacağımı pilot çalışmayı, tüm şehre yaygınlaştıracağız.” dedi.

Konteynırların anlık doldurulması durumlarında da hemen gereken hizmetin verileceğinin altını çizen Başkan Külcü, “Bin binanın üç günde dolduracağı konteynır, bir kişi tarafından anında doldurulmuş olsa da onu elbette temizleyeceğiz, çünkü vatandaşa hizmet bizim boynumuzun borcudur.” dedi.