20°C parçalı bulutlu

20°C parçalı bulutlu

ÇOCUĞUNUZA SAYGIN BİR BİREY GİBİ DAVRANIN

13 Şubat 2012 Pazartesi

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi`nin “Ailemi Kuruyorum”; adlı eğitim programı tüm hızıyla devam ediyor. Eğitim Programının bu haftaki konuğu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe oldu. Belediye Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı Muzaffer Külcünün eşi Hatice Külcü, Çorum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Murat Erdem, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim Programının bu haftaki konuşmacısı olan Mehmet Kocatepe, “0-2 yaş grubu”; çocukların gelişimi ve eğitimi hakkında bir konuşma yaptı. Seminerde, 0-2 yaş grubu çocuklarda beslenme, bakım ve sevginin önemine değinen Kocatepe, “0-2 yaş grubunda iki konu çok önemlidir. Birincisi çocuğun beslenmesi ve bakımı, ikincisi ise sevgi ve yakınlıktır. Çocuklara doğdukları ilk yarım saatten itibaren anne sütü verilmeye başlanmalıdır. Anne sütünün kullanılması çocuğun hem gelişimi hem de ileriki dönemlerinde hastalıklara karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. Bazı toplumlarda bebekler doğal besinlerden kısmi veya tamamen uzaklaştırılmaktadır. Bunun sonucunda da bebek ölümleri ve yaşayanlar için ise büyük oranda beslenme bozuklukları ve hastalıklara yol açmaktadır.

Yeni doğan bebekler günün 18-22 saatini uyuyarak geçirirler. Yaşları ilerledikçe etrafında bulunan nesneleri tanımaya çalışırlar. Bundan dolayı da uyku süreleri azalmaya başlar. Çocuklar, küçüklükten itibaren akşam erken saatlerde uyumaya alıştırılmalıdır. Bu alışkanlık çocukların geleceği acısından da önemlidir. Hayat bir mana ifade edecekse duygunun ilk adımı sevme ve sevilmenin anlatımıdır. İlk iki yılda anne ve babanın çocuğa en iyi yapacakları şey iyi bir örnek olmadır. Babanın ödül verdiği bir konuda anne aynı konuda ters bir tepki vermemelidir. Çocuğunuzun yanlış davranışlarını ikna ederek engellemeliyiz.

Çocuğunuza saygın bir birey gibi davranın. Çocuğunuza nasıl bir eğitim vermek istiyorsanız oyuncaklarını ona gerek seçmelisiniz. Çocukların gelişmesinde eğitimin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Çocuğumuzun eğitiminde en önemli konulardan birisi de din eğitimidir. Din eğitimi çocukların doğduğunda sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getirilmesi ile başlar”; dedi.

Seminer sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün eşi Hatice Külcü konuşmacı Mehmet Kocatepe`ye plaket ve çiçek takdim etti.