ÇESOB, belediyeden destek istedi

26 Eylül 2014 Cuma

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB), bu yıl 27.’si düzenlenenAhilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı ziyaret etti.

ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, daha önce sadece Kırşehir’de çeşitli etkinliklerle kutlanan Ahilik Haftasınınyayınlanan genelgeyleartık tüm Türkiye genelinde kutlanabileceğini hatırlattı.

Bu çerçevede yapılacak kutlamalar için Çorum Belediyesi’nden destek isteyen ÇESOB Başkanı Kılıç, “Bu güne kadar bize her konuda destek verdiniz. Taşın altına elinizi koydunuz.Bugüne kadar yapmış olduğunuz her şey için teşekkür ediyoruz.Bizler 13.yy’da başlayan Ahilik anlayışını çırak, kalfa ve ustalarımıza öğretmek istiyoruz. ÇESOB olarak Çorum’da Ahilik Haftası kutlamaları için belediyeden destek talep ediyoruz.” dedi.

Candan: Destek vermeye hazırız

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan,  ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın talebine, “Hassasiyetinizi ve gayretinizi takdir ediyoruz. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.”diye cevap verdi.

Esnaf ile şimdiye kadar çok uyumlu çalıştıklarını, uyumun hem belediye hem esnaf hem de Çorum için çok önemli olduğuna vurgu yapan Belediye Başkan Yardımcısı Candan,”Bugün de aynı uyum anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz.Esnafın mutsuz olduğu yerde bizim mutlu olmamız beklenemez.Ahilik mutlaka yaşatılması gereken bir haslet. İnsan ne ile uğraşırsa ona benzemeye başlar. Ahilik insanın insan kalmasını sağlayan bir ruhtur. Bir bereket anlayışıdır. Ahilik ruhu adeta bir yara bandı gibidir. Bu anlayışın yaşatılması için çok daha güzel ve huzurlu kutlamalarda birlikte oluruz.” diyerek kutlamalara destek sözü verdi.