Cengiz Özkan ayakta alkışlandı

23 Haziran 2014 Pazartesi

34. Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri kapsamında Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda Türk Halk Müziği Sanatçısı Cengiz Özkan konser verdi.

Aşık Mahsuni Şerif Parkı’nda saat 17.00’da başlayan Aşıklar Şöleni’ne Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Kültür Bakanlığı Başmüfettişlerinden Rıza Yaşar ve Enes Keten, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile yüzlerce kişi katıldı.

Semah Ekibi’nin gösterileri ile başlayan etkinlikte Kırgızistan Halk Oyunları Ekibi ve Montenegro Karadağ Folklor Ekibi de yöresel oyunlarını sergiledi.

Aşıklar Şöleni’nde Çorumlu Halk Müziği Sanatçısı Cefai (Müslüm Koygun) ve Sürmelican (Sürmelican Kaya) sahne aldı. Dinleyenlere müzik ziyafeti sunan yerel sanatçıların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı bağlama üstadı Cengiz Özkan konser verdi.

Aşık Mahsuni Şerif, Musa Eroğlu ve kendi eserlerini bağlama eşliğinde seslendiren Özkan ayrıca “Derdim çoktur, Nasıl yar diyeyim, Yar Ali yar, Kime ne söyleyeyim, Neredesin sen, Uzun ince bir yoldayım” başta olmak üzere Çorum, Tokat, Sivas ve Erzincan yörelerine ait de birçok türkü söyledi.

Dinleyicilerinden büyük beğeni toplayan Aşıklar Şöleni, Cengiz Özkan, Cefai ve Sürmelican’a protokol üyeleri tarafından çiçek takdim edilmesinin ardından son buldu.