CEMAL SAFİ İLE ŞİİR DOLU GECE

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Ülkemizin tanınmış şair ve söz yazarlarından Cemal Safi, okuduğu şiirlerle Çorumlulara şiir dolu bir gece yaşattı.

Devlet Tiyatro Salonu`nda gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya, Turhan Candan ve Alper Zahir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda şiir sever katıldı.

Tüm salonun şiir severler tarafından doldurulmuş olması şiire verilen önemin göstergesi olurken, Cemal Safi`nin şiirlerine Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu elemanları da eşlik etti.
Çorumlulara okuduğu şiirlerle unutulmaz bir gece yaşatan ünlü şair Cemal Safi, Birlik Olalım şiiri ile geceye başladı. Programda Tek Hecede Aşk, Rüyalarım Olmazsa, Vurgun, Ayşem gibi pek çok şarkının yazarı olan şair bu şiirlerini de okuyarak dinleyiciyi mest etti.

Şiir aralarında anlattığı esprili hayat hikayeleri ile geceye farklı bir görünüm kattı. 253 şiirinin şarkı sözü olarak bestelendiğini bunların büyük çoğunluğunu Orhan Gencebay’ın seslendirdiğinden bahseden şair Şiirlerinin dillerde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Programı Kainatın Ulu İmparatoru adlı naat-ı okuyarak tamamlayan Cemal Safi, en son söylenecek sözün Allah(c.c.) olduğunu onun üstüne söz söylemenin uygun olmadığını belirtti. Safi, programın düzenlenmesinde başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Muzaffer Külcü ünlü şair ve söz yazarı Cemal Safi`ye çiçek ve plaket verdi. Gecenin sonunda ünlü şair, şiir severlere kitap imzaladı. Hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.