Çanlı’dan Başkan Külcü’ye teşekkür ziyareti

24 Ekim 2013 Perşembe

“Ankara, Kastamonu, Sivas Osmanlı Vilayet Salnamelerinde Çorum”; kitabı Çorum Belediyesi Kültür Yayınları arasından çıkan Prof. Dr. Mehmet Çanlı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü ziyaret ederek, imzalı kitabından takdim etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan`ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Prof. Dr. Mehmet Çanlı, kitabının bastırılmasında kendisine gösterdiği yakınlık nedeniyle Başkan Külcü`ye teşekkür etti. İmzalı kitabını Başkan Külcü`ye takdim eden Prof. Dr. Mehmet Çanlı, yayınlanan kitabının içerisinde ilçe, köy ve mahalleleri ile birlikte Çorum`un nüfus, askeri, eğitim, dini, kültürel ve ekonomik yapısıyla ilgili bilgilerin yer aldığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de yaptığı konuşmada tarihin ve kültürel değerlerin her millet için büyük öneminin olduğuna işaret ederek insanların olduğu gibi devletlerin de hatıraları ve hafızalarının olduğunu söyledi.

Son yıllarda Çorum`un tarihi ve kültürüne yönelik akademik çalışmaların kitap haline getirilmesinde Çorum Belediyesi olarak çok büyük mesafeler kat ettiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Çorum`un tarihine, kültürüne kazandırdığımız eserlerde görüyoruz ki şehrimiz, Türk milletinin ve medeniyetinin bir yansımasıdır. Daha önce 1839 – 1911 yılları arasını kapsayan Çorum Şer`iyye Sicilleri, 1938-1946 Yılları arasında Halkevi tarafından yayınlanan Çorumlu Dergisi, Çorum Nüfus Defterleri ve Osmanlı Dönemi Nüfus Defterlerinde Çorum Bölgesi Aşiretleri kitaplarının basımını gerçekleştirmiştik. Şimdi de şehirlerin hatıra defteri niteliğinde olan, hadiselerin ve gelişmelerin meydana geldiği anda yazılan, bir senelik olayları topluca ve kronolojik olarak göstermek üzere hazırlanan 1839 – 1908 yılları arasında “Ankara, Kastamonu, Sivas Osmanlı Vilayet Salnamelerinde Çorum”; kitabının basımını yaptık. Çorum`umuzun sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel hayatına ışık tutan bu eseri hazırlayan, Prof. Dr. Mehmet Çanlı hocamızı tebrik ediyorum. Çorum`umuzun kültür hafızasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum”; dedi.