22°C parçalı bulutlu

22°C parçalı bulutlu

Çanakkale gezisine yoğun ilgi

11 Eylül 2015 Cuma

Belediyemiz tarafından Çanakkale Zaferi`nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen Çanakkale gezisine binlerce Çorumlu katıldı. Eylül ayı başından beri 24 otobüs ile 1088 kişi Çanakkale`yi gezme imkanı buldu. Kurban Bayramı sonrası da devam edecek olan gezilerde 26 otobüs ile 1179 kişi Çanakkale`ye gidecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ramazan ayından önce 1600 Çorumluyu Çanakkale’ye götürdüklerini, Eylül ayı başından itibaren de 1088 kişinin Çanakkale`yi gezdiğini söyledi. Kurban Bayramı sonrası gezilerin tekrar başlayacağını ifade eden Başkan Külcü, “Halkımız kültür gezilerine büyük ilgi gösteriyor. Gezilerimize katılan hemşehrilerimiz bizlere memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Hemşehrilerimiz için en iyi hizmeti vermeye gayret ediyoruz”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, özellikle aylardaterörün ve bölücülüğün tırmandırılmaya çalışıldığını, vatandaşlarımızın Çanakkale gibi, birliğimizi ve bütünlüğümüzü temsil eden paydada buluşmasını temenni ettiklerini vurgulayarak “Çanakkale, bizim millet ruhumuzun yattığı yerdir. Biz de, bu düşünce vesosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek Çorum’da yaşayan ve Çanakkale’yi görme imkanı bulamamış vatandaşlarımızı Çanakkale’ye götürüyoruz. Bu sene 4000`den fazla hemşehrimizÇanakkale ruhunu yerinde görmüş ve yaşamış olacak.” dedi.

Çanakkale’ye gidecek olan Çorumlular rehberler eşliğinde,birinci günGelibolu Yarımadası’na geçerek en kanlı çarpışmaların yaşandığı cepheleri, tabyalar ve şehitlikleri gezecekler. Gezinin ikinci günü Çanakkale şehir merkezi ve burada bulunan Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşıyı gibi yerleri gezdikten sonra Bursa’ya geçerek burada da Orhangazi, Osman Gazi Türbelerini ziyaret edecekler. Geziye katılan vatandaşlar son olarak Bursa Ulu Cami ziyaretinde bulunup Çorum’a hareket ediyorlar.