Çanakkale geleceğimizin aynası olmalı

1 Nisan 2013 Pazartesi

Çorum Belediyesi tarafından Bursa ve Çanakkale`ye götürülen Şehit Aileleri, Gaziler ve Emeklilerin ilk durağı Bursa oldu.

Bursa`da Orhan Gazi ile Osman Gazi Türbelerini gezen kafile burada dua ettikten sonra, Ulu Çınar önünde hatıra fotoğrafı çekindiler. Daha sonra Tarihi Bursa Ulu Cami`yi gezen şehit aileleri ile emekliler burada Cuma namazını kıldıktan sonra Çanakkale`ye hareket ettiler.

Bursa`nın tarihi mekanlarını gezen kafile gezinin başlangıcında mutlu şekilde Çanakkale`ye hareket ederken, Çorum Belediyesinin düzenlediği gezi nedeniyle Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür ettiler.

Gezide Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Eker, Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı, Çorum belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile şehit aileleri, gaziler ve emeklilerden oluşan 138 kişi geziye katıldı.

Orhan Gazi ile Osman Gazi Türbelerinde gözyaşı ve dua

Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi ve Babası Orhan Gazi`nin türbesini ziyaret eden Şehit Aileleri, Gaziler ve Emekliler, ziyaret sırasında duygulu anlar yaşadılar. Türbede bol bol dua eden ailelerden bazılarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Ecdatlarının yanında olmaktan mutluluk gözyaşı döktüklerini belirten bazı aileler, “Türkün dünyaya var olduğunu ispatlayan ve bugüne gelmemizi sağlayan Osman Gazi ve Orhan Gazi`nin ruhuna dua okuduk. Bizlere bu vatanı bırakan ecdatlarımızı bir kez daha andık. Yarında ecdatlarımızın bıraktığı bu cennet vatana göz diken hainlere karşı amansız bir mücadele veren ve vatanı düşmana teslim etmeyen Çanakkale şehitlerimizi ziyaret edeceğiz. Bu geziyi düzenleyen Belediyemize teşekkür ediyoruz”; diye konuştular.

Tarihi Ulucami Gezildi

Çorum Belediyesi tarafından Bursa ve Çanakkale`ye götürülen Şehit Aileleri, Gaziler ve Emekliler, Bursa Ulucami`ni gezerek burada dua ettiler. Cuma namazı kıldılar.

Rehber Derya Sağkal, tarafından Ulu Cami hakkında geniş bilgiler verdi. Geziye katılan heyet Camide ibadetlerini yaptıktan sonra Tarihi Kapalı çarşıyı gezdikten sonra Çanakkale`ye hareket etti.

Gaziler ve Şehit Aileleri Çanakkale`de şehitler için gözyaşı döktüler

Çanakkale şehitlerini ziyaret eden şehit aileleri, ziyarette duygulu anlar yaşadılar. Şehitlikte gözyaşına boğulan aileler, kendi şehit çocuklarının acısını bir kez daha yaşarken, şehitlere minnettarlıklarını sunarak dua ettiler.

Çorum Belediyesi tarafından “Çanakkale Haftası“ nedeniyle şehit aileleri ile gaziler. Çanakkale şehitlerini ziyaret ederek dua ettiler.

Çanakkale` ye giden gazi ve şehit aileleri tüm şehitliği rehber eşliğinde ziyaret ettiler. Çanakkale`yi gezen şehit aileleri ile gaziler Tahta At ve Troya Antik Kent, Deniz Müzesini gezdikten sonra Gelibolu`ya geçen kafile burada şehitlikleri ziyaret etti. Gezi boyunca kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan için göstermiş olduğu üstün mücadele ruhu yeniden yaşandı.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cafer Eker, “Şehitlerimiz bizim hür ve huzurlu yaşamımızın mümtaz mümessilleridirler, onlara dua ve niyazda bulunmak ve şehitliklerin durumunu görmek, o destan savaşların heyecanının bir kez daha yaşayıp, şehitlerimize minnetlerimizi sunmak için ziyarette bulunduk.” dedi.
Geziye katılan tüm gazi ve şehit aileleri düzenlenen geziden oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, böyle bir imkanın kendilerine sağlanmasında başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiler.

Çanakkale geleceğimizin aynası olmalı

Çanakkale savaşının dünyada barış, özgürlük ve güven unsurlarının ortaya konduğu savaşların başında geldiğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Hıdır Kınıklı, “Çanakkale Türk`ün iman gücünün, kahramanlığının dünyaya kabul ettirilen bir savaştır. Dünya Türkiye ile hiçbir zaman boy ölçüşemediğini bu savaşta görmüştür. Bugün insanlık dersi almamış dünya ülkelerinin cennet vatanımıza göz koyduğu sırada amansızca mücadele eden ve vatanımız için canlarını veren atalarımızın kabirleri başındayız. Onlara olan şükranlarımızı dualarla sunuyoruz. Bizleri buraları görmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyoruz. Çanakkale`yi her Türk vatandaşı görmeli ve Çanakkale ruhunu yaşamalıdır”; diye konuştu.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği`nden Başkan Külcü`ye teşekkür

Çorumlu şehit aileleri ve Gazilerin Çanakkale`ye düzenlenen geziden oldukça mutlu olduklarını ifade ederek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`ye teşekkür etiler.

Vatan uğruna canlarını seve seve veren ecdatlarının bıraktıkları toprakları bugünkü torunlarının emanete en iyi şekilde sahip çıktıklarını anlatan şehit aileleri ve gaziler Derneği üyeleri, “Bize geçmişimizi yeniden hatırlatma fırsatı veren Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye teşekkür ediyoruz diye konuştular.