Cami ve Kur’an kursları için 135 milyonluk LT'lik yatırım

10 Ekim 2017 Salı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Yıldız Park’ta düzenlenen yemekli programda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi olarak yapımı devam eden ibadethanelerle birlikte 2013 yılından beri cami ve ibadethanelere 135 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi.
Göreve geldikleri günden bu yana Çorum’da 14 tane caminin yapımını tamamladıklarını belirten Külcü, 2013 yılında çıkan yasa ile belediyelerin önünün açıldığını belirterek, 2013 yılından bu yana Çorum’da 14 tane caminin yapımını tamamladıklarını açıkladı.

‘BİZ BU İŞİ AŞKLA VE SEVDA İLE YAPIYORUZ’
Ayrıca 58 caminin abdesthanesini, tuvaletlerini, kubbesini, minaresini, camlarını vb yerlerini elden geçirdiklerini aktaran Başkan Külcü yaptıkları işi sevda olarak tanımlayarak, bu işin ancak aşkla yapılabileceğini ifade etti.

Yaptıkları işi sadece bir bina yapmak olarak görmediklerini dile getiren Külcü; “Biz Allah’a olan inancımız gereği olarak ve Cennete olan inancımız ve aşkımız için bu işleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi
Konuşmasında 2013 yılından bu yana tamamladıkları cami ve ibadethanelerden de bahseden Külcü, 2013 yılında çıkan yasa ile Çorum’un en büyük camisi olan Akşemseddin Cami’yi devir aldıklarını ve 2015 yılında da tamamladıklarını açıkladı.
Abdibey Camii’ni Yazı Çarşı’nın mührü olarak gördüklerini belirten Külcü, orayı da kamusallaştırarak külliyeye çevirdiklerini söyledi.
Hz. İbrahim Cami’nin ise %65’ini belediye olarak kendilerinin tamamladığını kaydeden Külcü, Türkiye’ye örnek olarak gösterilen İmam Hatip Külliyesi’nin içine yapılan camide en büyük eserlerden biri olduğunu belirtti.

AKKENT’E 1000 KİŞİLİK YENİ CAMİ MÜJDESİ
Akkent’te ki caminin de yıkılacağı ve yerine 1000 kişilik modern bir cami yapılacağının müjdesini de veren Başkan Külcü, ayrıca 7 mahalle mescidinin yapımının devam ettiğini ve 8.’sinin de Vakıflar Yurdu’nun olduğu alana yapılacağını anlattı.
Camiler sadece topluca namaz kılınan yerler gibi algılanmaya başlandığını dile getiren Külcü, camilerin sadece toplu namaz için kullanılan mekanlar olmadığını ifade etti.

‘ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ CAMİLERDE GÖREMEZSEK GELECEĞİMİZDEN KORKMALIYIZ’
Konuşmasında ayrıca çocukların camiye alınmaması gerektiği ile ilgili açıklama yapanlara da sert cevap veren Külcü, çocukların ve gençlerin camilerde olmazsa gelecekten korkulması gerektiğini belirterek; “Çocuk gülecek, oynayacak yaramazlık yapacak nereyere götürürsen götür onları yapacak ama dikkat etmemiz gereken bir şey var  o çocuğu sürekli parka götürürseniz parkta gördüklerini yapar, televizyon izletirseniz televizyonda gördüklerini yapar, camiye götürürseniz camide gördüklerini yapar. Televizyonlarda görüyoruz. Hiç İslam ahlakı, geleneği ile örtüşmeyecek şekilde çocukları camiye gelişini eleştirenler oluyor. Onları camiye getirdiğiniz gibi onların anlayacağı dilden konuşma mecburiyetimiz var. Bu çocuklar, gençler bizim geleceğimiz. Bu camilerde çocuklar olmazsa, bu camilerde gençler olmazsa o zaman kaygılanmamız lazım, geleceğimizden korkmamız lazım.” ifadelerine yer verdi.