Cami çocukları ödüllerine kavuştu

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Belediyemiz tarafından bu yıl ilk kez organize edilen Cami Çocukları Halı Saha futbol turnuvasında dereceye giren sporcuların ödülleri dün düzenlenen törenle verildi.

Akşemsettin Camii bahçesinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, Belediye Spor Müdürü Nadir Solak, ASKF Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kanat, Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir ile Camii imamları sporcular ve velileri katıldı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü malzeme dağıtım töreni sırasında yaptığı konuşmada, öncelikli olarak çocukları bu turnuvaya katan hocalara, çocuklarını camilere gönderen velilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Camilerin sadece ezan okunduğunda gidilen ve namaz kılınan yerler olarak görülmemesi gerektiğini belirten Külcü `Bu yavrularımız yaz tatillerini dışarıda sadece oyunla geçirmek yerine hem kuran öğrenip hemde disiplin içinde birlik ve beraberlikle hareket ederek bu turnuvada mücadele ettiler. Belediye olarak bizler sportif faaliyetlere büyük önem veriyoruz ve sayısın faaliyete çocuklarımız gençlerimiz katılıyor. Ancak bu faaliyetin özel bir yanı var. On gün önce 15 mahalle takımımızın çocuklarına malzeme dağıttık. Bu organizeyi farklı kılan neden ise bizler camileri namaz kılan ve dua ettikten sonra hatta bazen selam verdikten sonra hocaya sırtımızı dönerek çıktığımız yerler olarak görüyoruz. Cami sadece namaz kılının yer değildir. Camii toplanılan yer demektir. Camide meşru ve ahlaki olan her şey yapılabilir. Sohbet edilir konuşulur güreş bile yapılır. Öyleyse müminin hayatı cami merkezli olmuştur. Kuranlar evlerimizin en yüksek yerlerinde muhafaza edilir. Son yıllarda bu kuranlar duvarlarda tozlanır. Allah bizden böyle bir Müslümanlık istemiyor, Cebrail peygamberimize böyle bir din getirmedi. Son yıllarda din ayrı insan ayrı diye bir kavram oraya atıyorlar açıkçası hikaye anlatıyorlar. Dinin insana karışmadığı model dinsizliktir. Din insanın ilk nefesinden son nefesine kadar her anını düzenler. Biz bu inançtayız. Bu programın farklılığı buradadır. 18 camiadan 216 sporcumuz bu turnuvada mücadele etti. Biliyorum ki ilimizde cami ve bu camilerde öğrenci sayısının bundan çok fazla. Buradan müftümüzden ve hocalarımızdan önümüzdeki yıl bu sayıyı artırmalarını bekliyorum. Spor Müdürümüz Nadir beyden de bu sayıyı binin üzerine çıkarması için talimat veriyorum. Çok daha fazla çocuğumuzu kucaklayalım` dedi.

Törende İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer kısa birer konuşma yaptılar. Akın ve Eğer konuşmalarında böyle bir organizeyi düzenleyen Çorum Belediyesi’ne çok teşekkür ettiler ve bunun camilere yönelen çocuklar için motive olacağını belirterek teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`nün konuşmasının ardından ise turnuvada ilk üç dört sırayı alan takımların sporcularına birer bisiklet hediye edilirken takımlara kupa ve sporculara ise madalyaları verildi. Bu yıl 18 cami takımının mücadele ettiği turnuvada dört grupta oynanan maçlar sonunda Hıdırlık Kuran Kursu ile Fatih Sultan Mehmet Camii finale yükselmişlerde. Final maçında rakibini son dakika golüyle 3-2 yenen Hıdırlık Kuran Kursu şampiyon olurken Fatih Sultan Mehmet ikinci olmuştu. Üçüncülük maçında ise İlim Yayma Camii, Selimiye Camii önünde 4-3 galip gelerek üçüncülük kupasının sahibi olmuştu.

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız…