Büyükşehir’e yakışır hizmet

24 Ekim 2017 Salı

Çorum Belediyesi, Mecitözü Belediyesi’ne sıcak asfalt desteğinde bulundu. İlçeye bağlı Hıdırlık Mahallesi ile yeni yapılan İmam Hatip okulunun giriş yolunu Çorum Belediyesi sıcak asfalt ile kaplıyor. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Özel Kalem Müdürü Murat Erdem ile birlikte Mecitözü’ne giderek asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Külcü’ye incelemelerinde Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar ile partililer eşlik etti.

Burada konuşan Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz,  Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Hıdırlık Mahallesi’nin asfaltlanmasına büyük destek verdiğini belirterek, “Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar’a teşekkür ediyorum. Sayın Başkanıma başarılar diliyorum. Çorum’da da burada da başarılı işlerini zaten görüyoruz. İlçe sahasının tartan pisti içinde destekte bulundu. Yaklaşık 400 bin liraya ihale edildi ve tamamlanmak üzere. Bunun içinde sayın Başkanıma teşekkür ediyorum. İnşallah destekleri devam edecek. Daha öncede ufak defek destekleri oldu. Ama bu yapılan asfalt ise çok büyük bir destek. Başarılar diliyorum. Alişan başkanımızda büyük destek oldu. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Alişan Yaşar ise konuşmasına Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü AK Parti İlçe Başkanı seçildiği gün ziyaret ederek, Hıdırlık Mahallesi’nin yol sorununu aktardığını ancak o dönem yaşanan bazı sorunlar nedeniyle bunun olmadığını dile getirerek, “Geç oldu ama güzel oldu. Ogün biz stabilize yapılacaktı ama şuanda Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü Hıdırlık Mahallemizi sıcak asfaltla buluşturarak bir ömürlük yol hediye etmiş oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇORUM BELEDİYESİ’NDEN MECİTÖZÜ’NE 1 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise yaptığı konuşmada göreve başladığı andan bugüne kadar biryandan şehrin ihtiyaçları ile ilgili yatırımları yürütürken biryandan da 24 belde belediyesi de dahil olmak üzere ilçe belediyeleriyle birlikte yapılacak işleri planladıklarını dile getirerek, “İlk dönemde 6 milyon liralık belde ve ilçelere yatırım yapmıştık. 2014 yılında başlayan ikinci beş yıllık dönemimizde ise ilçeler ağırlıklı olmak üzere 2 beldemiz ve etrafımızda ki hizmet ihtiyacı olan hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Bugünde Mecitözü ilçemizin Hıdırlık Mahallesi’nde böyle bir asfaltlama çalışması yürütüyoruz. Grup yoluna kadar Özel İdare kapsamında bu yoldan çıktıktan sonra ise mahalle olması nedeniyle Mecitözü Belediyemiz’in bir yol yapması söz konusu.  Ama biz gerek Mecitözü ilçemizden gerek diğer ilçelerden biliyoruz ki sıcak asfalt problemi var. Tesisler için çok büyük bütçeler lazım. İşletilmesi açısından da sürekli üretim yapılmalı ki verimli olsun. Sahip oldukları nüfuslar ve bütçe imkanları bunlara müsaade etmiyor. Bizde Çorum Belediyesi olarak elimizi uzatıyoruz ve yapılması gereken işleri yapıyoruz. Bugün burada 2 bin tona yakın asfalt serimi gerçekleştireceğiz. Ayrıca Mecitözü merkezde bir okulumuzun da yolunda böyle bir çalışma yapacağız. 2 bin ton asfaltı buraya nakletme giderleri de dahil olmak üzere belediyemiz tarafından yaptırılmış olacağız. Bundan öncede Mecitözü’nde farklı işler yaptık. Mecitözü merkezde peyzaj çalışması yaptık. Sayın ilçe başkanımızın muhtarların talepleri ile zaman zaman köylerimize yapmış olduğumuz katkılarımız var. Ve bunun dışında birde yürüyüş yolu ve spor aletleri çalışmalarımız var. Mecitözü ilçemize geride bıraktığımız 9 yıllık zaman içerisinde 1 milyon liralık yatırımı Çorum Belediyesi imkanları ile gerçekleştirmişiz. Bunların yanında teknik destek verdiğimiz konularda var. Bunlar imkanları büyük olan merkez belediyesi olarak bizlerin görevidir. Bunları yaparken de biz dün beldelerle beraber bugün ağırlıklı olarak ilçelerle beraber hangi partinin belediye başkanı olduğuna bakmaksızın bu işleri yapıyoruz. İşte yanıbaşımda Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanımız var. Biz ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözüne inan bir hizmet anlayışına sahibiz. Burada yapmış olduğumuz hizmeti burada yaşayan kardeşlerimize yaptığımızı düşünüyoruz. Bu bir parti meselesi değil doğrudan bir hizmet anlayışıdır. Dün nasıl yapmışsak bugünde yapıyoruz, yarında aynı anlayışla yürümeye milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir adım söyleyeyim. Ankara’da yaptığımız görüşmelerden zaman zaman İçişleri Bakanımızın açıklamalarından ve Çevre Şehircilik Bakanımızın açıklamalarından anlıyoruz ki Türkiye’nin tamamına yönelik bir büyük şehir uygulaması gerçekleştirilecek. Bu yasal değişiklik yapıldığında merkez belediye ile ilçe belediyeleri zaten bir bütün haline gelmiş olacağız. Bir anlamda kendimiz büyükşehir belediyesi formatına hazırlamış olacağız. Yola çıkmadan önce kervanı düzmüş hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Çorum Belediyesi zaten dünde bu standarttaydı bugünde çok güçlü bir şekilde bu standardını koruyor. İnşallah önümüzde 2019’a kadar olan süreç içinde biz bu anlayışımıza şehri kucaklamaya hizmet götürmeye devam edeceğiz. Hep söylüyoruz. Yaptığımız işten ‘Allah razı olsun’ diyen bir kişi çıkarsa bizim için en büyük mutluluk budur” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Foto Galeri