Büyük Şampiyona bugün başlıyor

28 Ekim 2016 Cuma

Geçen yıl 42. Hitit Rallisi`ne ev sahipliği yapan Çorum Belediyesi, ralli camiasının heyecanla beklediği büyük yarışa bu sene de ev sahipliği yapıyor. Türkiye Ralli Şampiyonası`na Çorum damgası vuracak olan final etabı, Türkiye`nin en ünlü ve en hızlı ralli pilotlarının mücadelesine sahne olacak.

Bir önceki Türkiye Kupası`ndaki başarısı nedeniyle, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu`ndan tam not alan Çorum Belediyesi, Çorum`u otomobil sporlarının yıldızı yaptı. Otomobil sporlarının süper ligi olarak tarif edilen Türkiye Ralli Şampiyonası`nın Çorum`a gelişi ile birlikte, otomobil spor camiasının gözü Çorum`a çevrilmiş durumda.

Külcü, Ralli`yi Çorum`la özdeşleştirdi

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bugün saat 15.30`da TSO Fuar Alanında seyirci özel etabı ile başlayacak olan 43. Çorum Belediyesi Hitit Rallisi Türkiye Ralli Şampiyonası Finali`ne tüm Çorumlular`ı davet etti.

Çorum`un ismini her alanda olduğu gibi, spor branşlarında da duyurma hedefiyle adım attıklarını ifade eden Başkan Külcü, “Hemşehrilerimizi, otomobil yarışlarının en büyüğü ile buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkiye`nin en hızlı ve en ünlü pilotları kıyasıya rekabet edecek. Şampiyonluk yolunda bizlere görsel bir şölen sunacaklar. Cumartesi günü yapılacak olan yarışlar için ise saat 16.30`da Belediye önünde kupa töreni düzenleyeceğiz. Şampiyonlara madalyalarını takacağız. Otomobil tutkunları başta olmak üzere, tüm hemşehrilerimizi kupa törenimize de bekliyoruz.”; dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 15 Temmuz şehitlerinden şehit Erol Olçok ile genç yaşta hayatını kaybeden rallici Cem Cemal Işık`ın adının da Ahmediye ve Gemet etaplarına verildiğini sözlerine ekledi.

Şampiyonanın mimarı Belediye Başkanımız

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) Başkanı hemşehrimiz Mesut Sami Bıyık`ın da, Çorum`un Türkiye Rallisi ile tanışmasında büyük emeği bulunuyor. Otomobil sporları başta olmak üzere, otomobil alanındaki başarılı organizasyonlarıyla adından söz ettiren Mesut Sami Bıyık ve yönetiminin otomobil yarışlarındaki titizliği, diğer iller arasında Çorum`un adını öne çıkardı.

ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık, Türkiye Ralli Şampiyonası`nın mirasının Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olduğunu belirterek, “Vizyonu ile hepimize örnek olan Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`nün verdiği destek ve güvenle, önce Hitit Rallisi özvatanına döndü, bugün de Türkiye`nin en prestijli yarışı olan Türkiye Ralli Şampiyonası`nın finaline ev sahipliği yapıyoruz. Desteklerinden ve sporumuzu Çorumla tanıştırdığı için Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü`ye gönülden teşekkür ediyoruz.”; dedi.

Efsane Şampiyon da Çorum`da

Kariyerinde 4 kez Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza atan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı da Çorum`a geliyor.

BUGÜN (28 Ekim Cuma)

Seyirci Özel Etabı-Seromoni Startı

TSO Fuar Alanı Saat 15.30

YARIN (29 Ekim Cumartesi)