Buhara Kültür Merkezi’nde keçe giysi sergisi ve semineri

3 Mart 2016 Perşembe

Belediyemiz Buhara Kültür Merkezi’nde keçe resim sanatçısı MükerremTurhan’ın tasarladığı keçeden yapılmış giysiler sergisi açıldı.

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri tarafından organize edilen ergiyi Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın eşi Ebru Ceylan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu’nun eşi Fatma Kolcu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi sonrasında ise Mükerrem Turhan, “Geçmişten Günümüze Keçe Sanatı” adlı konferans ile de keçeyle nasıl tanıştığını ve neler yaptığını katılımcılarla paylaştı.

Konferansta Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Kaya, Kargı bezinin tarihi,  işlenişi ve kullanılışı ile ilgili bilgiler verdi.

Keçe sanatının Kargı Bezi ile birleşmesinden muhteşem ürünler ortaya çıkacağını söyleyen Kültür Bakanlığı Geleneksel Kültür Mirası Taşıyıcısı Ressam ve Keçe Sanatçısı Mükerrem Turhan, “Bugüne kadar 20 adet kişisel sergi açtım, 50 adet de karma sergiye katıldım. Benim amacım bize özgü olan, Orta Asya’dan getirdiğimiz keçe sanatını tanınır hale getirmek ve yaygınlaştırmak. Çorum Belediyesi’nin davetlisi olarak Çorum’a geldim. Kargı bezi ile keçeyi birleştirerek Çorumlu kadınlara yeni bir uğraş alanı oluşturmak istiyoruz” dedi.

Turhan, Çorumluların misafirperverliğinden çok memnun kaldığını ifade ederek kendisini Çorum halkı ile buluşturan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve emeği geçenlere teşekkür etti.